Halverwege het Belcar Endurance Championship

Een kleine drie weken scheiden ons nog van de 24 Hours of Zolder en de Limburgse klassieker leidt meteen het tweede deel van het seizoen van het nationale uithoudingskampioenschap in. In de strijd om de titel is er nog niets gezegd en na drie van de zes wedstrijden vinden we vier verschillende merken in de top 4 van het kampioenschap. PK Carsport en Audi voeren het veld aan, maar Porsche, BMW en Lamborghini volgen van dichtbij. Op 13 en 14 augustus zet de 24 Hours of Zolder een zeer spannend tweede deel van het seizoen in.

Alvorens de tussenstand van het kampioenschap van naderbij te bekijken, blikken we een eerste maal vooruit op de komende editie van de Limburgse uithoudingsklassieker. De race is de eerste normale editie sinds 2019, uiteraard vanwege de gekende redenen.

Harry Steegmans, de Algemeen Directeur van Circuit Zolder, is dan ook verheugd om de langste race van het jaar op Circuit Zolder in te leiden: “We krijgen weer een mooie editie, met een mooi startveld. Definitieve cijfers zijn er nog niet, maar een getal dat rond de ‘40’ hangt zal zeker haalbaar zijn en dat bovendien in een eerste seizoen met opnieuw enkel de GT- en toerwagens. Naast de 20 à 25 vaste deelnemers kunnen we onder meer rekenen op enkele grote teams die ons vervoegen, zoals RedAnt Racing en Xwift Racing Events, maar er zijn ook andere formaties die hun opwachting zullen maken. We gaan ook uit van een evenwichtige opdeling tussen GT- en toerwagens, met een twintigtal wagens aan iedere zijde. De komende dagen gaan we stilaan de namen lossen, al respecteren we uiteraard dat de teams graag de primeur hebben bij het voorstellen van hun formaties.”

PK Carsport voor Tip Top Rent en Stevens Motorsport

Ondertussen heeft de Limburgse formatie PK Carsport de kaap van de 100 punten bereikt in de tussenstand van het Belcar Endurance Championship. Het team met vader en zoon Longin en Peter Guelinckx won in Spa-Francorchamps voor een tweede maal dit seizoen en heeft daardoor een voorsprong van elf punten op Tip Top Rent, waar we het trio Peters/Gulicher/De Cock achter het stuur van de Porsche Cayman vinden.

De beste toerwagen, de BMW M2 CS van de familie Stevens is ondertussen derde in de tussenstand, net voor de machtige Totaalplan Racing Lamborghini van Verheyen/Wauters. De top 5 wordt vervolledigd door een trio, met Koen en Kris Wauters in de Belgium Racing Porsche 992 GT3 RS, hun teamgenoten Dylan Derdaele en Michael Cool en de broers Terclavers (TCL Motorsport BMW M2 CS), die hun auto met Lars Zaenen delen. Net achter hen vinden we dan de beste vertegenwoordiger in de TB-klasse met Simtag Racing.

Noteren we ook nog de mooie strijd tussen de jonge wolven in de Junior Trophy van het Belcar Endurance Championship. Daar voert Michiel Haverans (Belgium Racing) de debatten aan, een prachtige prestatie, maar de concurrentie legt zich zeker nog niet bij zijn leidersplaats neer. Brent Verheyen (Totaalplan Racing) volgt op elf punten, maar ook Arthur Peters (Tip Top Rent), Jochen Stevens (Stevens Motorsport) en Lars Zaenen (TCL Motorsport) doen zeker nog mee, net als Alexander Borgmans en Vincent Convents (Alnimax Racing en Convents Racing Team). Eveline Maes en Yana Loeman vechten onderling dan weer een duel uit om de snelste vrouw te zijn.

Klik voor het album van de Spa Euro Race, met oa Belcar Series.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws