Maserati Project24: radicaal uniek op het circuit

Maserati presenteert Project24, een kleine serie van 62 supersportwagens (aangeduid met een codenaam) die de onbeperkte prestaties van het merk op het circuit naar een nieuw adrenalineniveau gaan tillen.

De extreme track-only auto’s hebben in de basis de specificaties van de Maserati MC20 en features die nog indrukwekkender zijn: de ultramoderne V6 Nettuno-motor met nieuwe turboladers om het vermogen te verhogen tot 740 pk, een innovatieve ophanging, een koolstofkeramisch remsysteem, racebanden en door de FIA goedgekeurde veiligheidsvoorzieningen.

Het streefgewicht van deze nieuwe Maserati is lager dan 1.250 kg. De perfecte combinatie van vermogen en een ultralaag gewicht resulteert in een verbluffende raceauto met een vermogen-gewichtsverhouding van ongeveer 1,69 kg/pk.

De Project24 is ontworpen door Centro Stile Maserati en heeft een compleet nieuwe look. Het design van deze Maserati verlegt de grenzen tot het uiterste, vrij van de beperkingen die normaal gesproken gelden voor een sportwagen. Dit toekomstige verzamelobject is uniek en combineert schoonheid met ultrasportieve prestaties.

Maserati Project24 is het toonbeeld van exclusiviteit en biedt eigenaren een exclusieve reeks diensten, waaronder circuitspecifieke experiences en een intensieve ondersteuning.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws