Spa 24: een overzicht van de Belgen

Gisteren gingen de festiviteiten rond de 24 Uur van Spa al officieel van start met de indrukwekkende parade in het centrum van de gezellige stad. Maar welke landgenoten doen nu eigenlijk mee in één van de grootste uithoudingsraces ter wereld? Een overzicht.

Pro

In de snelste klasse zien we vooral fabriekspiloten aan het werk. Hoogstwaarschijnlijk vinden we de algemene winnaars hierin terug. Misschien ook een Belg?

Waar we zeker rekening mee moeten houden is tweevoudig winnaar Laurens Vanthoor. Hij won in de Ardennen al eerder met Audi en twee jaar geleden ook nog met Porsche. Kan Vanthoor de aartsmoeilijke klus opnieuw klaren, samen met Dennis Olsen en Nick Tandy in de GPX Porsche? Ook broer Dries Vanthoor staat samen met Charles Weerts (en Kelvin van der Linde) aan de start in een WRT Audi en is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning in Spa.

Wie weet komt de overwinning wel uit een verrassende hoek. Valentino Rossi neemt voor het eerst deel aan de 24 Uur van Spa en dit samen met onze landgenoot Frédéric Vervisch en Nico Müller in een WRT Audi. Ook Maxime Martin mogen we niet vergeten. Hij verschijnt met een sterke equipe in Spa want krijgt Nicki Thiim en Marco Sorensen langs zich in de Beachdean Aston Martin.

Silver

De Silver-klasse, waar enkel piloten onder de 30 jaar aan het werk te zien zijn, kan eveneens de algemene winnaar afleveren. In de #26 Saintéloc Junior Team Audi zien we onder andere Gilles Magnus en Nicolas Baert hun debuut maken in de 24 Uur van Spa. Baptise Moulin strijdt eveneens in deze klasse, en dit met de #163 VSR Lamborghini Huracán.

Gold

Nieuw voor editie 2022 is de Gold-klasse. Het team dient te bestaan uit minstens één professional (Gold of Platinum), met langs hem iemand met rangschikking Silver en iemand met rangschikking Bronze. De professional mag slechts 8 van de 24 uur voor zijn rekening nemen.

Ook hier veel Belgen aanwezig. De #10 Boutsen Ginion Audi R8 met onder andere Benjamin Lessennes, de #33 WRT Audi van Ulysse De Pauw, de Iron Dames Ferrari van Sarah Bovy en de CMR Bentley van Maxime Soulet, Nigel Bailly en Stephane Lemeret.

Pro-AM

Alessio Picariello staat als professional de andere piloten van de Herberth Motorsport Porsche bij. Gentleman driver Louis Machiels is ook weer van de partij met AF Corse Ferrari.

Vanavond volgt de kwalificatie, morgenavond de Superpole met de 20 best gekwalificeerden. Zij krijgen dan 2 rondjes vrije baan om de uiteindelijke polepositie te bepalen. U kan alles live & gratis meevolgen via de website van GT World Challenge.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws