Parade lokt duizenden fans naar Spa

Duizenden fans stonden gisteren langs de wegen tussen het circuit en het centrum van Spa toen op woensdagnamiddag een fenomenale verzameling GT-bolides deelnam aan de parade voor de TotalEnergies 24 Hours of Spa.

Het bleek een immens populaire comeback voor het evenement, dat voor het eerst in 2002 werd georganiseerd, maar de afgelopen twee edities niet kon worden georganiseerd wegens de heersende coronamaatregelen. Het was dus al drie jaar geleden dat de fans de GT3-racemonsters in deze unieke setting hadden kunnen bewonderen.

Al lang voor de parade van start ging stonden al vele fans langs het parcours, die zo maximaal profiteerden van de sfeer. Zo zagen ze alle 66 wagens van de TotalEnergies 24 Hours of Spa langsrijden, op hun weg van het circuit naar het centrum van de stad.

Zij vertegenwoordigden negen verschillende constructeurs, die samen de top van de mondiale GT-merken vormen. Duitsland was goed vertegenwoordigd dankzij Audi, BMW, Mercedes-AMG en Porsche, maar ook hun Italiaanse – Ferrari en Lamborghini – en Britse – Aston Martin, Bentley en McLaren – rivalen droegen hun steentje bij aan het spektakel.

En dat was lang niet alles. De wagens van de TotalEnergies 24 Hours of Spa kregen het gezelschap van een pak wagens uit de races in het voorprogramma, waarbij de Lamborghini Super Trofeo, GT4 European Series, Formula Regional European Championship by Alpine en FFSA Championnat de France F4 allemaal werden vertegenwoordigd.

Bovendien maakten ook enkele deelnemers van de SRO 30th GT Anniversary by Peter Auto race deel uit van het spektakel. Deze unieke race bestaat uit wagens die in het GT1, GT2 en GT3-tijdperk het mooie weer maakten, om zo op passende wijze de 30ste verjaardag van de eerste door Stéphane Ratel internationale GT-race te vieren.

Eens aangekomen werden de wagens opgelijnd, waardoor de fans ze van heel dichtbij konden bewonderen. De rijders van de TotalEnergies 24 Hours of Spa deelden ondertussen handtekeningen uit, voor ze de rijdersbriefing bijwoonden.

Aan het eind volgde dan de terugkeer naar het circuit, waar de laatste hand aan de voorbereidingen van een heel drukke donderdag werd gelegd. Ook daar bleken de fans massaal present.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws