Spa 24: Ferrari sterk in kwalificatie

Gisterenavond werden de kwalificaties voor de 24 Uur van Spa verreden. Ferrari, en meer bepaald Iron Lynx, was oppermachtig want beide wagens reden naar plek 1 en 2. De snelste 20 wagens strijden vanavond in de Superpole nog een laatste keer voor de beste startpositie in handen te krijgen. De andere wagens, buiten de top 20, kennen hun startpositie voor zaterdag al.

Een absolute toptijd kwam er gisteren van de #71 Iron Lynx Ferrari van Davide Rigon, Daniel Serra en Antonio Fuocco. Met een gecombineerde tijd van 2:16.920 kwam enkel de zusterwagen van Molina/Calado/Nielsen in de buurt.

We geven het u nog even mee ter info: voor de kwalificaties wordt het gemiddelde genomen van de snelste rondetijd van iedere piloot. In de Superpole vanavond, waar enkel de 20 snelste wagens aan deelnemen, krijgt één piloot per team 2 vrije rondes om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Met andere woorden, de top 20 is nog lang niet bepaald!

Pech voor enkele Belgen

Enkele opvallende namen die we vanavond niet zullen zien in de Superpole: Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch. Vanthoor vertrekt morgen voorlaatste, op plek 64. Wegens een probleem aan de remleiding van de KCMG Porsche kon teamgenoot Nick Tandy geen tijd meer neerzetten en besloot het team banden te sparen. Een endurance race zoals Spa duurt gelukkig 24 uur, en wie herinnert zich Team WRT vorig jaar nog? Dries Vanthoor en co eindigden toen nipt tweede na warempel als laatste gestart te zijn!

Ook afwezig vanavond: Vervisch/Rossi/Müller in de WRT Audi. Zij vertrekken morgen als 25ste. Gilles Magnus en Nicolas Baert starten 10 plaatsen verder in de Sainteloc Junior Audi.

De volgende Belgen kennen hun startpositie ook al: P41 voor Louis Machiels (AF Corse Ferrari), P44 voor Ulysse De Pauw (Team WRT Audi), P47 voor Sarah Bovy in de Iron Dames Ferrari, P48 voor Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Racing) en P49 voor Alessio Picariello (Herberth Motorsport Porsche). Baptiste Moulin (VSR Lamborhgini) vertrekt als 52ste, Maxime Soulet als 56ste in de CMR Bentley.

Welke Belgen u vanavond wel aan het werk kan zien in de Superpole? Dries Vanthoor of Charles Weerts in de #32 Team WRT Audi en Maxime Martin in de Beechdean Aston Martin!

Afspraak vanavond om 19u voor de Superpole!

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws