Hollie McRae actief tijdens de Rallylegend 2022

De rallysport zit haar in het bloed, Hollie McRae. Opgegroeid in zo’n belangrijke rallyfamilie, houdt ze van motoren, wegraces en vooral van mensen horen praten over haar legendarische vader Colin, die ze verloor toen ze tien jaar oud was. Hollie ging graag in op de uitnodiging om Rallylegend bij te wonen – een evenement dat de Schotse kampioen al vierde met de bijzonder succesvolle “ColinMcRae Tribute” in 2017, gehouden tien jaar na zijn overlijden – en ze zal in San Marino vergezeld worden door grootvader Jimmy en oom Alister. Hollie zal een actieve rol spelen, door het coördineren van een talk-show in de Rallylegend Arena waar enkele van de grote kampioenen van die tijd, haar vaders rivalen, bij betrokken zullen zijn, en door deel te nemen aan de “Best Impreza McRae Edition”, een ander groot evenement op Rallylegend 2022 waarvan je hieronder meer details kan vinden.

“Ik ben vereerd om bij Rallylegend te zijn. En dit project waar we deel van uitmaken is echt fantastisch. In de afgelopen maanden, werkend met het Best Impreza team, voel ik een deel van het verhaal van mijn vader weer tot leven komen”, bekent Hollie McRae, de dochter van Colin. “Het is zo’n speciaal verhaal voor onze familie, voor de sport en ook voor Schotland. Ik kan niet wachten tot zoveel anderen het ook kunnen waarderen”.

Impreza McRae editie: twee legendes samen

Na de belangstelling tijdens de vorige editie keert “Best Impreza” terug naar Rallylegend. Een initiatief dat dit jaar een belangrijke ontwikkeling doormaakt. De eerste officiële act van het Best Impreza project is de presentatie, samen met de familie McRae, tijdens de McRae Rally Challenge die plaatsvindt op het Schotse circuit van Knockhill op 2-3 juli 2022. Daarna, op 13-16 oktober, maken de auto’s van de Best Impreza McRae Edition hun racedebuut tijdens de twintigste editie van Rallylegend in de Republiek San Marino.

De Best Impreza is een project van Carlo Boroli, de oprichter van Best, om een tijdperk in de autosport te herdenken dat nooit mag worden vergeten.

Het Best Impreza McRae Edition-project brengt dus twee legendes samen in de vorm van de familie McRae, van Jimmy tot Max via Colin en Alister, en de Subaru Impreza van Groep A. De familie van Schotse kampioenen was zeer enthousiast toen ze van het project van Carlo Boroli hoorden. Het plan, dat drie jaar geleden werd gelanceerd, voorziet in de creatie van een beperkte en exclusieve collectie van Subaru Impreza’s uit Groep A, die tot in de kleinste details trouw zijn aan de officiële auto’s waarmee twee wereldkampioenschappen rally voor constructeurs (1995 en 1996) en een wereldkampioenschap voor ruiters (1995, met de Schot Colin McRae) werden gewonnen. Dit alles dankzij het werk van de technici van Best Engineering, onder wie Piero Liatti, voormalig fabrieksrijder voor Subaru en winnaar van de rally van Monte Carlo in 1997, die belast is met de laatste tests en de afstelling van de voertuigen. De Best Impreza McRae Edition zal slechts acht auto’s tellen, een aantal dat niet willekeurig is gekozen, aangezien de eerste zeven herinneren aan Colins overwinningen in het wereldkampioenschap rally aan het stuur van een Impreza van groep A en de achtste het wereldkampioenschap van 1995 viert.

Foto: FB Rallylegend

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws