Spa 24: Porsche leidt incidentrijke openingsfase

Na een uur racen is het de Dinamic Motorsport Porsche, met aan het stuur Klaus Bachler, die momenteel de debatten aanvoert in Spa. Mercedes-AMG achtervolgt. In het eerste uur reden er al maar liefst 5 wagens lek…!

De eerste 40 minuten verliepen rustig op het Circuit van Spa Francorchamps. Bij de start leek Raffaele Marciello (Mercedes-AMG AKKODIS ASP) te slapen waardoor Klaus Bachler meteen naar de leiding kon rijden in de Dinamic Motorsport Porsche. Mirko Bortolotti (Emil Frey Racing Lamborghini) reed lange tijd als derde, maar kreeg te maken met een lekke band. Kevin Estre (GPX Martini Racing Porsche) schoof daardoor een plekje op.

Bortolotti was niet de enige die lek reed. Maar liefst vijf wagens reden al lek in het eerste uur van de race. Een mogelijk gevolg van de vele extra grindbakken die sinds dit jaar werden geïnstalleerd op het Circuit van Spa Francorchamps?

Picariello indrukwekkend

Wat de Belgen betreft: Alessio Picariello toonde zijn pure talent in het eerste uur. Onze landgenoot, actief in Pro-AM met de Herberth Motorsport Porsche, reed lange tijd in de voorste gelederen mee en nestelde zich tussen de Pro-wagens. Momenteel rijdt Picariello zelfs op de 13de positie. Ook Maxime Martin (Beechdean Aston Martin) en Dries Vanthoor (Team WRT Audi) konden zich al opwerken tot een plekje in de top 10.

UPDATE: de #32 Audi van Vanthoor/Weerts/Van der Linde krijgt een tijdstraf van 5 seconden bij de volgende pitstop wegens het overschrijden van de snelheidslimiet in de pitlane door Kelvin van der Linde.

(Foto: Porsche Motorsport)

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws