Spa 24: Lamborghini verliest pole aan Mercedes-AMG

Opschudding in Spa. De K-PAX Lamborghini die gisteren nog het snelst was in de Superpole met Andrea Caldarelli dient nu zijn pole af te geven wegens een inbreuk op het reglement…

Op de K-PAX wagen werden na de Superpole namelijk enkele inbreuken op het technisch reglement vastgesteld. “De motorparameters van auto 6 zijn niet in overeenstemming met de Balance of Performance-test en de luchtfilters die auto 6 gebruikt, zijn niet in overeenstemming met die welke Lamborghini tijdens de Balance of Performance-test heeft gebruikt.”, aldus de racedirectie.

Naast een boete van €25.000 verliest het Amerikaanse K-PAX ook hun polepositie en krijgen ze een gridstraf van 10 plaatsen. Hierdoor zal Raffaele Marciello (Mercedes-AMG AKKODIS ASP), voor de derde keer op rij, vanop de pole vertrekken om 16u30.

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws