Spa 24: Ferrari en BMW spelen haasje-over, Belgen kennen pech

Na zes uur racen in Spa is het ondertussen Ferrari die de leiding heeft overgenomen. De #71 Iron Lynx Ferrari van Davide Rigon heeft een kleine vier seconden voorsprong op #98 Rowe Racing BMW M4 GT3. Voor de Belgen verloopt deze editie minder goed dan gehoopt.

Ferrari en BMW met Nicky Catsburg spelen ondertussen haasje-over met Jules Gounon in de #88 Mercedes-AMG AKKODIS ASP kort achter hun. Op vier volgt de eerste Porsche van Toksport WRT.

Onze Belgen kenden al veel pech. Nicolas Baert en Gilles Magnus (Saintéloc Junior Team) hun race was al na enkele uren voorbij nadat hun teamgenoot de wagen in de banden parkeerde. Ook Ulysse De Pauw (WRT Audi) maakte kennis met het grind in Spa. Boutsen Racing verloor eveneens heel wat plaatsen nadat Karim Ojjeh van de baan ging. De CMR Bentley van onze landgenoten (Soulet, Lemeret, Bailly) verloor heel wat tijd in de box door problemen aan de transmissie.

Gelukkig kenden niet alle Belgen pech. Beste landgenoot momenteel is Laurens Vanthoor met de KCMG Porsche op plek 9. De Limburger is aan een sterke race bezig na als nagenoeg laatste vertrokken te zijn. Op P13 vinden we de WRT Audi van Frédéric Vervisch/Rossi/Müller. Twee plaatsen verder rijdt de #32 WRT Audi zusterwagen van Weerts/Vanthoor/Van der Linde. Maxime Martin (Beechdean Aston Martin) rijdt als 19de.

Laurens Vanthoor (uiterst rechts) is op P9 de best geklasseerde Belg in de KCMG Porsche

Baptiste Moulin (VSR Lamborghini) vinden we terug op P9 in de Silver Cup en op P37 algemeen. De Iron Dames Ferrari van onder andere Sarah Bovy doet het nog steeds goed met een vierde plaats in de Gold Cup en de 29ste plek algemeen.

In Pro-AM hebben we een Belgische leider. De Herberth Motorsport Porsche van Alessio Picariello/Menzel/Leutwiler/Aust rijdt namelijk op P1 in hun klasse en op een sterke P25 algemeen. Lous Machiels met de AF Corse Ferrari ligt op de derde plaats in deze klasse, 35ste algemeen.

Alessio Picariello is aan een zeer sterke race bezig in de Herberth Motorsport Porsche

We verloren al veel Belgen maar er zijn nog zeker kansen op de algemene zege. Benieuwd hoe de gebroeders Vanthoor, Charles Weerts, Frédéric Vervisch en Maxime Martin de nacht doorkomen!

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws