Spa 24: strijd tussen drie merken, WRT verliest Vanthoor-Weerts

Met nog een dikke zes uur op de klok woedt de strijd volop in de 24 Uur van Spa. Het zijn nu vooral BMW, Mercedes-AMG en Porsche die het vooraan uitvechten.

Momenteel aan de leiding: de Rowe Racing BMW M4 GT3 met Nicky Catsburg aan het stuur. Op 2.6 seconden daarachter: de Mercedes-AMG Team AKKODIS ASP van Daniel Juncadella met in zijn zog de KCMG Porsche van Dennis Olsen (en Laurens Vanthoor). Met nog zes uur op de klok is echter nog alles mogelijk, de top 8 ligt immers nog zeer dicht bij elkaar.

Het Belgische WRT kende pech. Hun topwagens, de #32 van Vanthoor/Weerts/Van der linde en de #46 van Vervisch/Rossi/Müller, kwamen met elkaar in contact. De #46 kon doorrijden, de #32 moest helaas opgeven.

Maxime Martin (Beechdean Aston Martin) rijdt nog net in de top 10 maar een zege zal moeilijk worden. Baptiste Moulin (VSR Lamborghini) rijdt 26ste en vijfde in de Silver Cup.

Een Belgische overwinning is nog steeds mogelijk: Laurens Vanthoor voor de algemene zege. Sarah Bovy (Iron Dames Ferrari) anderzijds rijdt aan de leiding in de Gold Cup. In Pro-AM tenslotte ligt de AF Corse Ferrari van Louis Machiels op P2, voor de Herberth Motorsport Porsche van Picariello die na een tik enkele plaatsen terugviel.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws