Spa 24: Mercedes-AMG AKKODIS ASP wint opnieuw na 9 jaar

“Oef”, moeten ze bij Mercedes-AMG gedacht hebben. Negen jaar lang wilde het maar niet meer lukken in Spa. Gelukkig was het dit jaar echter wel raak: Raffaele Marciello, Jules Gounon en Daniel Juncadella winnen de 24 Uur van Spa!

In het laatste uur leek het erop dat BMW, met name de #98 Rowe Racing van Catsburg/Farfus/Yelloly, naar de overwinning zou rijden. Helaas voor hen kreeg de wagen op het meest ongelukkige moment een lekke band. Weg zegekansen.

Daar maakte de polesitters gretig gebruik van. Raffaele Marciello zag eindelijk, na drie opeenvolgende jaren op de pole gestart te zijn, zijn droom in vervulling gaan door de mythische 24 Uur van Spa te winnen samen met Jules Goun en Daniel Juncadella. De GetSpeed Mercedes-AMG van Schothorst/Götz/Stolz maakte het feestje compleet door als tweede te eindigen. De derde plek was weggelegd voor de #71 Iron Lynx Ferrari van Fuoco/Rigon/Serra.

Belgen kennen pech, wel succesvol in nevenklassementen

Geen Belgische zegevierders voor het algemene klassement. Laurens Vanthoor (KCMG Porsche) doet het met zijn 7de plek het best. De Limburger vertoefde lange tijd in een positie om de wedstrijd te winnen maar het ontbrak de wagen in de laatste uurtjes aan pure snelheid om te kunnen vechten voor de overwinning. Maxime Martin (Beechdean Aston Martin) eindigde als 10de.

Foto Facebook Sarah Bovy.

Wel Belgische successen in de Gold Cup en Pro-AM. Sarah Bovy won de Gold Cup met een volledig vrouwelijke equipe in de Iron Dames Ferrari. Een ijzersterke prestatie!

“Het is ronduit schitterend,” laat een dolgelukkige Sarah Bovy weten. “Ik had de leeftijd van Doriane toen ik hier in Spa voor het eerst reed. Nu, 15 jaren later ben ik zo ongelooflijk trots om hier terug te zijn en deel te mogen uitmaken van dit geweldige team en mijn teamgenoten natuurlijk. De voltallige crew heeft de afgelopen week fantastisch werk geleverd. Elke beslissing die door de ingenieurs werd genomen, was geweldig en alles verliep soepel. We konden geen betere race dromen en we hebben tot de laatste ronde hard gevochten. Ik ben gewoon zo blij dat ik dit hier met mijn vrienden en familie kan beleven. Het is fantastisch.”

Een andere Belgische zegevierder is Louis Machiels. Hij wint zijn derde 24 Uur van Spa in de categorie Pro-AM, en dit in de AF Corse Ferrari met o.a. Andrea Bertolini.

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws