Kalle Rovanperä: “Proberen te genieten in Finland”

Het Toyota Gazoo Racing World Rally Team zal van 4 tot 7 augustus op eigen bodem deelnemen aan de Rally Finland en opnieuw een overwinning in de snelste manche van het seizoen ambiëren. De rijders zijn kampioenschapsleider en thuisheld Kalle Rovanperä, zijn collega Flying Finn Esapekka Lappi en titelverdediger Elfyn Evans.

De GR Yaris Rally1 Hybrid trekt naar zijn thuiswegen rond Jyväskylä na tot dusver sterk gepresteerd te hebben in zijn debuutseizoen met overwinningen in vijf van de laatste zes wedstrijden. Hij heeft echter een zware taak te vervullen in de Rally Finland, waar zijn voorganger, de Yaris WRC, alle vier de edities tussen 2017 en 2021 won. Een dominant optreden tijdens de meest recente ronde in Estland op even snelle wegen geeft het team vertrouwen, maar een test voorafgaand aan het evenement in de komende dagen zal van cruciaal belang zijn om de afstelling van de auto aan te passen aan de specifieke kenmerken van de Finse grindetappes.

Verwacht wordt dat het Finse rallypubliek massaal zal komen opdagen om vooral de in Jyväskylä geboren Rovanperä aan te moedigen na zijn uitstekende vorm in 2022. Hij vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap tot 83 punten met zijn vijfde zege, maar neemt niets voor lief nu hij een uitdagend debuut op topniveau in de Rally Finland in 2021 wil verbeteren.

Kalle Rovanperä: “Rally Finland is natuurlijk een heel speciaal evenement voor ons, maar ik probeer het te behandelen en ervan te genieten zoals elke andere. Ik voel niet zoveel druk, want na onze overwinningen dit jaar denk ik niet dat we nog iets te bewijzen hebben. Natuurlijk zullen we veel steun krijgen van de fans en ik wil proberen om voor hen te winnen als we kunnen. Vorig jaar was het niet zo makkelijk voor ons, dus we zullen proberen het deze keer beter te doen. We moeten ons gewoon wat beter voorbereiden in de test om ervoor te zorgen dat we een goede afstelling hebben en ons comfortabel voelen, en dan denk ik dat we snel kunnen zijn en echt van het weekend kunnen genieten.”

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws