Dries Vanthoor met PK Carsport in de 24 Hours of Zolder

Een mooie naam prijkt sinds vanavond op de deelnemerslijst van de 24 Hours of Zolder. Dries Vanthoor zal namelijk deelnemen met de PK Carsport Audi GT2 van Bert en Stienes Longin en Peter Guelinckx. RallyandRaces had een kort gesprek met een van de snelste Limburgers!

Dries, het is dus officieel: jij verschijnt dit weekend aan de start van de 24 Hours of Zolder?

Inderdaad, voor de derde keer. In 2018 won ik reeds met de Independent Motorsport Porsche 991 GT3 Cup. Dit jaar probeer ik dat opnieuw met de equipe van PK Carsport. Omdat ik Peter al enige tijd goed ken kon ik niet anders dan op zijn aanbod ingaan! Peter heeft sinds kort zijn eerste stappen in de autosport gezet, maar wat hij, de heren Longin en PK Carsport in die korte tijd al bewezen hebben is ronduit indrukwekkend.

En de ambities? Vol voor de overwinning?

Natuurlijk. Al zal dat geen eenvoudige opgave worden. Op pure pace is onze wagen het snelst, maar de Porsche 992 GT3 Cup kan al gauw 10 tot 15 minuten langer rijden met een volle benzinetank. Dat is een heel groot verschil en dat zal moeilijk te counteren zijn. Maar we zullen er alles aan doen om de strijd aan te gaan!

Normaal vinden we je terug achter het stuur van een Audi R8 GT3 LMS Evo II. Dit weekend doe je het met een LMS GT2. Wat zijn de grootste verschillen tussen deze wagens?

De downforce. Die is bij het GT3-exemplaar veel groter, net zoals de remkracht. De GT2 heeft ook meer rijhulpsystemen die vrij eenvoudig instelbaar zijn, perfect voor de meer ‘gentleman drivers’. Maar vergis je niet: deze wagen is bloedsnel en heeft zelfs meer vermogen dan de GT3.

Om te eindigen: misschien kan je nog een klein tipje van de sluier oplichten. Zien we je donderdag (tijdens de Superpole, n.v.d.r.) al achter het stuur?

Dat zou ik natuurlijk fijn vinden, maar dat staat nog niet vast. Ik zou er natuurlijk geen nee tegen zeggen!

Het RallyandRaces team wenst Dries, Bert, Stienes, Peter en de rest van de PK Carsport-crew alvast veel succes voor komend weekend!

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws