Lamborghini en Cedric Wauters op pole

Cedric Wauters heeft in Zolder voor een verrassing van formaat gezorgd door de polepositie te pakken voor de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder. De Lamborghini-rijder was vijf duizendsten sneller dan Dries Vanthoor in de PK Carsport Audi R8 LMS GT2, de gedoodverfde favoriet voor deze oefening tegen de chrono. Kevin Abbring zette de RedAnt Porsche 992 GT3 op de derde plaats. In GTB was het de jeugd aan de macht, met Arthur Peters in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4. Nog een jong talent, Jarno D’Hauw, was de snelste man in toerisme TA met de JJ Motorsport BMW M2 CS, terwijl in TB de polepositie naar Vincent Convents en Convents Racing Team ging, met een BMW 325i.

Verrassing van formaat toch wel op Circuit Zolder, met de polepositie voor Cedric Wauters, voor de regerende GT World Sprint-kampioen Dries Vanthoor, al bedroeg het verschil amper vijf duizendsten van een seconde tussen de Lamborghini Super Trofeo en de Audi R8 LMS GT2.

Cedric Wauters: “Het is een prestigeoefening, we hadden een goede afstelling, bovendien heb ik gevraagd hoe de tracklimits waren om zeker te zijn. De eerste twee sectoren waren perfect, daarna was ik misschien iets te overmoedig en dan kwam het toch, voldoende voor de pole! Tegen zo’n professionele rijder als Dries Vanthoor betekent dat toch wel iets.”

In het kamp van Porsche was het ook spannend, met vijf rijders in een halve seconde, met in volgorde op de plaatsen drie tot en met zeven: Kevin Abbring (#3 RedAnt Racing), Sam Dejonghe (#12 RedAnt Racing), Nico Verdonck (#78 Belgium Racing), Ghislain Cordeel (#52 Q1 Trackracing) en Jeffrey van Hooydonk (#2 Russell Racing by NGT Racing). Jan Lauryssen (#55 Q1 Trackracing), Fred Bouvy (#17 RUSH Competition) en John De Wilde (#7 Speedlover) sloten de top 10 af.

In GTB was het de jonge Arthur Peters die in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 de polepositie pakte, voor de merkgenoten van VR Racing by RedAnt Racing, met Tom van Rompuy achter het stuur. De beide Ligier JS2R werden derde en vierde, met de #36 voor de #37. BE Motorsport sluit het rijtje met Davy Suffeleers in de Porsche Boxster.

Jarno D’Hauw bezorgt JJ Motorsport de polepositie in TA

In de klasse TA maakte de diverse BMW M2 CS Racing hun favorietenrol waar. Jarno D’Hauw klokte met zijn exemplaar van JJ Motorsport met een tijd van 1:40.232 de snelste ronde. Lars Zaenen was voor TCL Motorsport by AR Performance tweede, maar kreeg een straf van één seconde voor het overschrijden van de track limits. Dit wierp hem terug naar plaats drie achter Guino Kenis in de BMW van G&A Motors X JDK.

Vincent Convents op eigen bodem

Thuisrijder Vincent Convents stuurde zijn BMW 325i van het Convents Racing Team met een rondetijd van 1:50.063 naar de beste startplaats in de klasse TB. Hij was net geen vier tienden sneller dan Mathieu Detry in een soortgelijke wagen van QSR Racing. De derde plaats ging naar Nygel Verhaeren en Rofix Racing by AR Performance, ook in een BMW 325i.

De start van de 44ste editie van de 24 Hours of Zolder is zaterdag om 16u00.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws