Andy Lefevere wint de snikhete Rally van Staden

De Rally van Staden kreeg aanzienlijk wat bekijks dit weekend. Heel wat bekende koppen kwamen hun wagens afstellen voor de komende WRC Ardeca Ypres Rally. Daarnaast was het voor vele teams een gewone VAS wedstrijd zoals men die al jaren kent. Andy Lefevere bleef van begin tot einde het hoofd koel te houden en haalde zo de winst binnen.

De ochtend startte al meteen met een stevige uitschuiver van Priority rijder Marco Bulacia (Skoda Fabia R2 Evo) waardoor de VAS piloten maar op de tweede klassementsproef de wedstrijd in gang konden zetten. Na een sortie van Grégoire Munster (Hyundai I20 R2) verliep de dag zonder al te erge kleerscheuren. Voor een tweede plaats bleef het wel nagelbijten tot de laatste proef. Uiteindelijk trok Kurt Boone aan het langste eind. Jeoffrey Lerminez bracht met fierheid de Ford Fiesta R5 Evo 2 naar een mooie derde plaats. Paul Lietaer kwam vooral om de Renault Alpine RGT te leren kennen. Dit kon hem een toch een vierde plaats opleveren en kan met een betere kennis richting Ieper vertrekken. Philip Barbier parkeerde de Mitsubishi Evo 10 op een vijfde plaats.

Kurt Boone – Rally van Staden 2022

Ook voor de zesde plaats bleef het spannend tot einde de wedstrijddag. Chris Vandamme (Renault Alpine A110) en Stijn Sonneville (Citroën C2 R2 Max) bleken aan elkaar gewaagd te zijn. toch was het Chris die aan het langste eind trok. Nick Toorre brengt zijn Ford Sierra RS Cosworth naar een achtste plaats en mag zich ook winnaar bij de Historics noemen. Thierry Cockelaere kende vandaag een pechdag, na een aanrijding met Jonas Dewilde brak de ophanging. Gelukkig kon die vermaakt worden en zo zien we de BMW 1M op een negende plaats. Jonas Dewilde sluit de top tien af nadat Stefaan Tjoens de wagen op de laatste proef aan de kant moest zetten.

Jonas Dewilde -Rally van Staden 2022

Zo gaat de winst in divisie 1-2 naar Jeroen Vanhoutte in de Subaru Impreza. Nico Rogiers ( Renault Clio) en Stijn Blanchard (Citroën Saxo) vullen het podium. Bij de Historics was het pech voor Stefaan Prinzie. De Opel Ascona 400 had last van de warmte waardoor de motor sputterde. De Houthulstenaar liet zijn hoofd niet hangen en zorgde voor spektakel. Nick Toorre kon dus met de winst gaan lopen. Danny Vancoillie bleek tevreden te zijn met een tweede plaats in zijn Opel Kadett C Gte. Glenn Rogiers bracht zijn oranje Opel Kadett naar een derde podiumplaats.

Nick Toorre – Rally van Staden 2022

De volgende VAS wedstrijd op de kalender is de Short Rally in Kasterlee.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws