Limburg boven in de 24 Uren van Zolder

Het Hasseltse PK Carsport met Dries Vanthoor, Stienes en Bert Longin, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens heeft zonet de 44ste editie van de Limburgse etmaalrace, de ’24 Hours of Zolder’ gewonnen in de mooie Audi R8 LMS GT2.

Naar het einde van de race toe en met enkele ronden voorsprong moest er uitgekeken worden naar het tijdstip van bijtanken. De Audi kan immers iets minder lang rijden dan de Porsches. De drie leiders kwamen een dik uur voor het einde alle drie pitten. Dries Vanthoor, die zowel de laatste als voorlaatste stint voor zijn rekening nam, kreeg de opdracht het verbruik onder controle te houden en rondjes af te malen in de buurt van de 1:35.000. Dries en het team slaagden daar wonderwel. De overwinning was een feit. Dat maakt ook dat Bert Longin nu met zeven stuks het record heeft wat betreft het aantal overwinningen in de 24 Uren van Zolder.

Nog meer Limburgs succes want Q1-Trackracig, het team uit Bree werd met Tommy Rau aan het stuur van de #55 Porsche 992 tweede op 5:35.655 min. Filip Teunkens, Jan Lauryssen en Forian Latorre deelden uiteraard in het succes. De crew van Patric Derdaele uit Lommel maakte het Limburgse succes compleet. Marc Goossens, bijgestaan door Michiel Haverans, Rodrigue Gillion en Nico Verdonck, bracht de #78 Porsche 992 veilig en wel aan de finish en dit op negen ronden van de winnaar. Russel Racing by NGT in de #2 Porsche 992, die amper 2.320 sec. te kort kwam voor het brons en de #99 Porsche 992, eveneens van Belgium Racing, maakten de top vijf compleet.

In de klasse GTB gaat de overwinning naar de #36 Xwift Racing Events Ligier JS2R met Frank Wilsens, Tim Jacobs, Steven Dewulf en Matthijs Wouters. Zij hadden meer dan 25 ronden voor op teamgenoten Tim de Borle, Pieter Denys, Peter Houben en Geert Decnijf in de #37 Ligier. Tip Top Rent met Arthur Peters, Benjamin De Cock, Gunther Van den Bergh, Laurent van Laere en Gaëtan Lancksweerd finishten in de #63 Porsche Cayman GT4 derde.

JJ Motorsport, Hamofa Motorsport en BMS Motorsport, allen rijdend in de klasse TA eindigden respectievelijk als achtste, negende en 11de (in de laatste kilometers nog voorbij gegaan door de #66 MARC Car BMW V8 van CVW Motorsport) in de algemene rangschikking. Een prachtprestatie dus. Uiteraard is de overwinning in TA voor de #14 JJ Motorsport en Koen De Mulder, Tom De Boever, Damien Haelterman, Raf van Belle en Jarno D’Hauw.

Gaan we nog even verder met dat Limburgse succes? Dan nemen we u graag mee naar het Lummense Convents Racing Team. Vader Davy, die zoals gewoonlijk van het racen geniet samen met familie en vrienden, nam de laatste stint voor zijn rekening en pakte samen met zoon Vincent, Steve Raymakers en Yannick Dupont de overwinning in de klasse TB. Wat een schitterend verlovingsgeschenk voor Yannick die net voor de start zijn vriendin ten huwelijk vroeg, tevens ook met positief resultaat. Proficiat.

Proficiat ook aan alle deelnemers die gestart zijn. Het waren er 36 waarvan er uiteindelijk 25 de finish gehaald hebben. Op naar een volgende schitterende editie volgend jaar, hopelijk in ietwat meer normale weersomstandigheden.

Er werden dit weekend door de crew ook weer heel wat foto’s getrokken. Onze albums van de 24 Uren van Zolder komen binnenkort online op onze fotosite.

See you next year … See you in Zolder!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws