300 piloten maken hun opwachting in Genk dit weekend

De IAME Series Benelux zijn klaar om dit weekend in Genk alle records te verbreken. Belgen, Fransen, Nederlanders, Italianen, Denen… Een zeer internationaal deelnemersveld van 300 renners wordt verwacht in Limburg voor de vierde wedstrijd van het seizoen. Er zal dus volop strijd zijn in de verschillende categorieën die op het programma staan en we mogen spannende wedstrijden verwachten met het oog op de titel!

Na een welverdiende pauze, gaan de IAME Series Benelux dit weekend in Genk terug vol aan de bak. Voor de vierde manche van het seizoen sneuvelt er alvast een record, want niet minder dan 300 piloten uit alle uithoeken van de wereld zijn ingeschreven voor deze afspraak. Mini, Mini Rookie, X30 Junior, X30 Senior en de X30 Master/Senior Cup: vijf van de zes categorieën van het kampioenschap zijn volzet. Nooit eerder gezien! Ondanks alle inspanningen van de organisatoren kunnen een twintigtal piloten niet aan de start komen tijdens de Limburgse meeting van 19, 20 en 21 augustus.

Naast het feit dat het een prestigieuze wedstrijd is om te winnen, is deze wedstrijd voor veel rijders een belangrijke etappe van het seizoen: Genk kan een keerpunt worden in het Benelux-kampioenschap en zal ook dienen als tussenstation om zich te kwalificeren voor de IAME World Final in Le Mans (IAME Warriors Final). Het is immers op basis van het algemeen klassement van de eerste vier evenementen van het seizoen dat de zeer gewilde uitnodigingen zullen worden verdeeld onder de besten in de verschillende categorieën.

Voor andere deelnemers vormt dit weekend de finale van de IAME Series Netherlands of als voorbereiding op de laatste ronde van de IAME Euro Series, dit volgende week doorgaat op de piste van Karting Genk. Hoe dan ook, het staat vast dat met zo’n deelnemersveld het spektakel verzekerd is!

Meer info? Klik hier.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws