M-Sport maakt zich op voor Ieper

Het M-Sport team heeft zich hersteld van een moeilijk evenement in Finland en is klaar om enkele van de beroemdste asfaltwegen van Europa aan te pakken – met 20 klassementsproeven en een totaal van 282 wedstrijdkilometers, allemaal rond de historische marktstad Ieper.

Craig Breen van M-Sport gaat naar België na zijn tweede plaats in de eindstand van vorig jaar. Dit jaar zal Breen voor de zesde keer naar Ieper afreizen, met onder meer een overwinning in 2019. De Ier heeft vertrouwen in asfalt en beschikt over uitgebreide aantekeningen van voorgaande jaren, dus hij is klaar voor een sterke prestatie deze week. Craig: “Het is leuk om terug te zijn in Ieper, het is altijd een rally die ik leuk vind. Ik ben er al een aantal keer geweest en vorig jaar ging het erg goed; we vochten de hele tijd voor de overwinning en ik had een goede snelheid. We wonnen het evenement ook in 2019, toen het nog geen deel uitmaakte van het wereldkampioenschap, dus we hebben er een paar goede herinneringen aan.”

Adrien Fourmaux, wiens ouderlijk huis op slechts 40 kilometer van het servicepark ligt, is een thuisrally en de technische proeven zijn vertrouwd terrein voor de jonge Fransman. Fourmaux nam vorig jaar deel aan het evenement in een Fiesta WRC en legde toen een indrukwekkend tempo op de eerste proeven af. Hij hoopt deze week hetzelfde te kunnen doen. Adrien: “Ik ben blij om terug te zijn in Ieper en terug op tarmac in een rally die echt technisch is. Er zijn hier veel verschillende gripniveaus en veel knooppunten waar we snel en efficiënt moeten zijn. Er zijn heel wat snelle secties die vrij smal zijn met weinig grip bij het ingaan, dus we moeten ons daar goed concentreren. Het is voor mij de rally die het dichtst bij huis is van het seizoen, minder dan een uur van mijn huis, dus ik hoop veel fans te zien en echt te genieten van het moment. Mijn doel deze week is om weer wat vertrouwen te krijgen op Tarmac en de rally in een goede positie af te sluiten.”

Gus Greensmith zal ook zijn tweede optreden in Ieper maken na zijn debuut vorig jaar en zal proberen om samen met co-piloot Jonas Andersson meer te weten te komen over het evenement. Gus: “Ieper is een heel moeilijke en unieke rally omdat er heel weinig ruimte is voor fouten met greppels langs elke weg, en de wegen zelf zijn heel smal. Het is een lastige rally om aan deel te nemen, ook al lijkt hij op papier heel eenvoudig. We hebben het hele jaar al een goede auto op asfalt, dus we hopen dat goed te kunnen gebruiken en voor een goed resultaat te gaan.”

Na zijn Rally1-debuut in Rally Finland vorige week, kruipt Jari Huttunen in Ieper weer achter het stuur van zijn Ford Fiesta Rally2. De jonge Fin komt opnieuw uit in de WRC2-categorie, nadat hij vorig jaar tijdens zijn allereerste wedstrijd in België de overwinning in deze klasse op zijn naam schreef.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws