Neuville snelste man op de shakedown

Alvorens we van start gaan in de WRC Ardeca Ypres Rally, wordt deze avond de shakedown verreden. De proef bevindt zich al jaar en dag in Nieuwkerke en telt zo’n 7,34 km lengte. Onze landgenoot Thierry Neuville, genavigeerd door Martijn Wydaeghe, waren het snelste duo van de groep.

WRC Ardeca Ypres Rally 2022

Toch blijkt het verschil miniem te zijn. De Fin Kalle Rovenperä gunt Neuville geen rust. tussen beide tenoren scheelt het maar 0,6 seconden. Een derde tijd staat op naam van nog een Hyundai rijder, namelijk Olivier Solberg die 1,3 seconden trager is dan Neuville. Ook Elfyn Evans kreeg net dezelfde tijd als Solberg. Craig Breen kan met de Ford Puma Rally1 een vijfde tijd noteren.

WRC Ardeca Ypres Rally 2022

Esapekka Lappi (Toyota GR Yaris Rally1) kon een zesde tijd rijden, gevolgd door Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1), Ött Tanak (Hyundai I20 N Rally1) en de Toyota Yaris van Takamoto Katsuta. Een tiende tijd was voor Gus Greensmith in de Ford Puma Rally1.

Naast Thierry Neuville is Sébastien Bedoret de tweede Belg op de shakedown. Bedoret moet tevreden zijn met een 11de plaats. Stéphane Lefebvre is de snelste man in de WRC2 gedeelte.

Stéphane Lefebvre – WRC Ardeca Ypres Rally 2022

Morgen begint het echte werk! Omstreeks 10u gaan men van start op de Klassementsproef in Vleteren. Er worden 2 rondes gereden van telkens vier klassementsproeven. 97 kilometers tegen de klok. En dat is nog maar het begin van een zeer spannend weekend!

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws