Terugblik van afgelopen dagen in Ieper

Het is al enkele dagen ontzettend druk alvorens de WRC Ardeca Ypres Rally echt van start gaat. Van piloot tot teammanager en van vrijwilliger tot de rallyfan… Iedereen in en rond Ieper maakt zich klaar om het grote geweld te verwelkomen. Voor we echt van start gaan kijken we toch nog even terug naar afgelopen dagen.

De afgelopen dagen konden we al genieten van het nodige testwerk van verschillende piloten. Bij de organisatie Superstage loopt de voorbereiding al langer dan enkele dagen. Het parcours werd de laatste maanden opnieuw getekend, er werden vrijwilligers gezocht en te taken werden verdeeld. vorig weekend zetten honderden vrijwilligers zich in om voor de opbouw van de klassementsproeven.

WRC Ardeca Ypres Rally 2022

Vele piloten zakten afgelopen zondag af naar Staden wat voor velen werd gezien als “de grote test” voor Ieper. Tegelijk kreeg de Grote Markt in Ieper een metamorfose. De opbouw van de serviceplaatsen ging van start.

WRC Ardeca Ypres Rally 2022

Vanaf maandag begon het echte werkt voor de rallyteams. Men ging op pad om de wegen in en rond Ieper om de klassementsproeven te verkennen.

Freddy Loix – verkenning WRC Ardeca Ypres Rally 2022

Maar ook op en rond de Grote Markt in Ieper bleven de werken doorgaan. Ook de rallywagens kwamen gestaag de service betreden. Zo ook de wagen van Juha Kankunnen op waterstof!

Juha Kankunnen – WRC Ardeca Ypres Rally 2022

Gisterenavond was het tijd voor de ceremonie aan de Menenpoort, waar elke dag om stipt 20u de Last Post wordt geblazen. Enkele WRC teams woonden de plechtigheid bij, gevolgd door een groepsfoto.

Ardeca Ypres Rally 2022

Deze namiddag krijgen fans de kans om aan te schuiven voor een handtekening sessie. Daarna gaat men richting Nieuwkerke waar de shakedown wordt gereden.

Takamoto Katsuta – Ardeca Ypres Rally 2022

Nog meer beeldmateriaal is terug te vinden op onze Facebookpagina. Neem zeker eens een kijkje vergeet zeker niet om onze pagina te liken en delen!

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws