Reacties van de drie Hyundai piloten

Hyundai Motorsport heeft opnieuw een overwinning geboekt in het FIA World Rally Championship van 2022. De Ardeca Ypres Rally, de negende wedstrijd van het seizoen, werd met vertrouwen gewonnen dankzij een sterke prestatie van Ott Tänak en Martin Järveoja.

Ott Tänak: “Winnen in Ieper is een grote verrassing voor ons, net zoals het in Finland was. We hadden niet verwacht dat we hier zouden komen en de overwinning zouden pakken, maar het is geweldig om zulke sterke resultaten te zien. We waren op de een of andere manier in staat om de zaken tijdens de rally op een rijtje te zetten, ook al voelde ik me niet de hele tijd helemaal op mijn gemak. We weten dat we ons nog kunnen verbeteren en sterker kunnen worden, dus we zullen hard blijven werken. De snelheid was genoeg om onze positie te behouden en tot het einde een goed ritme aan te houden; ik ben erg blij met wat we hebben bereikt.”

Oliver Solberg: “Het is fantastisch om eindelijk zo’n goed resultaat neer te zetten. We zijn er al vaak dichtbij geweest, maar het is leuk om het hele pakket zo goed te laten samenwerken. Het was helemaal niet gemakkelijk, een uitdagende rally op moeilijke wegen. Ik had de vorige keer in Kroatië geen goede rally op asfalt en na een frustrerende tijd in Finland zijn het zeker een paar zware weken geweest. Het team heeft me ongelooflijk gesteund, we hebben goed samengewerkt om te komen waar we nu zijn. Het is mooi om de finish van de rally te halen.”

Thierry Neuville: “Een teleurstellend weekend voor ons en de fans. Ik feliciteer Ott met het behalen van de overwinning nadat we zaterdag onze eerste plaats waren kwijtgeraakt. Het team heeft ongelooflijk werk geleverd en dit resultaat zal een grote motivatieboost zijn. Wat mij betreft is het meest positieve aan dit evenement de betrouwbaarheid en de prestaties van de auto. We hebben drie rally’s op rij achter de rug zonder noemenswaardige problemen. Ik wil ook graag mijn dank betuigen aan de vele toeschouwers die ons hebben aangemoedigd – het was een geweldige steun. Jammer genoeg konden we niet winnen, maar we hebben in ieder geval plezier gehad en we hopen dat de fans dat ook vonden.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws