Jari-Matti Latvala: “We hadden hier de snelheid”

Het Toyota Gazoo Racing World Rally Team heeft opnieuw een dubbele podiumplaats behaald in de Ypres Rally Belgium. Elfyn Evans eindigde op slechts vijf seconden van de overwinning op de tweede plaats, gevolgd door Esapekka Lappi op de derde plaats.

Jari-Matti Latvala: “Twee auto’s op het podium is een goed resultaat aan het eind van het weekend. We hadden hier de snelheid, we waren competitiever dan vorig jaar en de auto presteerde goed, het is gewoon dat een paar dingen niet in onze richting gingen. Elfyn is steeds dichter bij die overwinning gekomen, het was een goed weekend van hem. Hij heeft echt goed gepusht en er was gewoon een beetje te veel te doen met maar vier etappes op zondag. Esapekka reed absoluut perfect: precies wat we dit weekend van hem wilden en hij heeft ons echt geholpen in het constructeurskampioenschap. En we zagen ook dat Kalle liet zien hoe sterk hij is na de teleurstelling van vrijdag, en door de Power Stage te winnen staat hij nog steeds sterk in het kampioenschap. Tot slot was het fantastisch om Akio bij ons te hebben om de rally te volgen en zelf de proeven met waterstofaandrijving naast Juha Kankkunen te ervaren. Het toont aan hoeveel hij van motorsport houdt en we mogen echt dankbaar zijn voor zijn steun.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws