De piste van Spa-Francorchamps is uitgedost in nieuwe kleuren

De piste van het Circuit van Spa-Francorchamps is wereldwijd herkenbaar aan zijn kerbs, geel en rood, in de kleuren van Wallonië.

Vanaf nu zijn ook de uitloopstroken van de Raidillon van de Eau Rouge en de Chicane gehuld in nieuwe kleuren: zwart-geel-rood, een duidelijke knipoog naar de Belgische vlag!

Onze nationale kleuren worden weergegeven op de onlangs verbrede uitloopstrook links van de baan, vanaf de bocht van de Eau Rouge tot aan de top van de Raidillon, om daar over te steken en ook de uitloopstrook aan de rechterkant van de baan, die afgelopen winter werd verbreed, te sieren. De uitloopstrook bij de uitgang van de Chicane richting de startlijn kreeg ook een nieuwe laag verf in de nationale kleuren. Deze kleurrijke aankleding benadrukt het traject nog meer.

Dit nieuwe uiterlijk voor de twee beroemde bochten van het Circuit van Spa-Francorchamps is het sluitstuk van de werken die tot het voorbije voorjaar werden uitgevoerd. Deze zorgen ervoor dat de strengste veiligheidsnormen voor de piloten gerespecteerd worden, maar ook dat het circuit de dubbele FIA-FIM-homologatie kan verkrijgen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws