Porsche Carrera Cup Benelux te gast in Barcelona

De Porsche Carrera Cup Benelux is alweer aan de vijfde meeting van het seizoen toe en daarvoor geven teams en rijders afspraak in Barcelona. Uiteraard staan er twee manches van 30 minuten en één ronde op het menu en die beide wedstrijden resulteren mogelijk in een eerste kampioen, met name in de categorie Pro-Am. In de andere categorieën is de titelstrijd in volle gang en zeker door de afwezigheid van puntenleider Harry King kan alles in Barcelona behoorlijk door elkaar worden geschud. Opnieuw kan de Porsche Carrera Cup Benelux ook rekenen op enkele gastrijders met naam en faam, gastrijders die uiteraard geen punten scoren. ​ ​ ​

Begin augustus zaten er tienduizenden fans in de tribunes in het Nederlandse Assen voor de zevende en achtste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux en zij zagen de Brit Harry King in de Parker Revs Motorsport Porsche 911 GT3 Cup – type 992 – tweemaal naar winst rijden. De puntenleider is er evenwel niet bij omwille van zijn deelname aan de Belgische manche van de Porsche Mobil 1 Supercup in Spa-Francorchamps en dat opent perspectieven voor de twee andere, overblijvende titelkandidaten: Glenn van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite). Indien de Hasselaar, van Parijs, tweemaal wint en nog twee bijkomende punten voor de snelste ronde en/of de polepositie grijpt, vertrekt hij als leider in de stand naar Hockenheim voor de finale van het kampioenschap.

Ondertussen vechten Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing), zijn teamgenoot Xavier Maassen en Rik Koen (Parker Revs Motorsport) een mooie strijd voor de vierde plaats in het kampioenschap uit, al komen mathematisch ook alle andere rijders nog voor die plek in aanmerking. In de categorie ‘Pro’ zien we dit weekend uiteraard ook Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice), naast een tweede optreden van Michiel Haverans (Belgium Racing) en een eerste raceweekend in de Porsche Carrera Cup Benelux van Horst Felix Felbermayr in de kleuren van het gerenommeerde Proton Competition. Die laatste komt uiteraard uit het Oostenrijkse Felbermayr-racegeslacht dat al drie generaties lang met Porsche actief is.

In het Pro-kampioenschap is er ook het gevecht in de strijd tussen de beide ‘Rookie drivers’, Rik Koen en Lucas van Eijndhoven, die beiden ook deel van de ‘Talent Pool’ uitmaken. Het verschil tussen de jonge wolven bedraagt amper zes punten in het voordeel van Rik Koen en de beslissing valt dus waarschijnlijk slecht op de meet in Hockenheim.

Titelstrijd

Net iets anders is het gesteld in het Pro-Am-kampioenschap, waar Jan Lauryssen (Q1-Trackracing) zijn tweede titel op rij kan scoren. De ondernemer uit de Kempen won vorig seizoen de titel in ‘Am’ en kan dus nu in slechts zijn tweede seizoen in de autosport opnieuw voor een bekroning gaan. Lauryssen won recent ook de Porsche Endurance Trophy Benelux tijdens de 24 Hours of Zolder en is ook op Europees vlak op zoek naar een eerste titel, uiteraard ook met Porsche.

Als Lauryssen in Barcelona zes punten uitloopt op Didier Glorieux (Speedlover) en Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) geen 28 punten inloopt, mag hij de champagne ontkurken. Noteren we ook het debuut van Giovanni Scamardi (DUWO Racing) in de Porsche Carrera Cup Benelux.

In de categorie ‘Am’ is de strijd nog open, tussen leider Sébastien Lajoux (DUWO Racing), Stijn Lowette (NGT Racing) en thuisrijder Jaume Font die met Baporo Motorsport dus voor eigen publiek uitkomt. Zij zijn echter niet alleen want ook Dominique Bastien (Speedlover), Sven van Laere (JW Raceservice), Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) zijn weer van de partij, terwijl de teammanager van Q1-Trackracing Nicolas Vandierendonck zijn comeback maakt. ​ ​

Noteren we nog dat de vrije trainingen en kwalificaties op vrijdag plaatsvinden, respectievelijk om 9u30 (FP1), 14u00 (FP2) en 18u05 (Q), terwijl beide races op zaterdag verreden worden, om 09u40 en 14u55. Die races zijn zoals steeds te volgen op de Facebookpagina en de website van de Porsche Carrera Cup Benelux!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws