Show en spektakel tijdens de IAME Series Benelux in Genk

De IAME Series Benelux, één van de belangrijkste kampioenschappen van Europa, tekende voor een vol deelnemersveld in Genk met bijna 300 piloten aan de start. De wedstrijden waren wederom van zeer hoog niveau en de gevechten in Limburg waren adembenemend.

De IAME Series Benelux zorgde voor nieuwe records op basis van het aantal deelnemers in Genk dit weekend. De vierde van de vijf afspraken van het belangrijkste karting kampioenschap van de Benelux kon rekenen op de deelname van 297 piloten die de strijd aangingen op de Limburgse piste in de categorieën X30 Junior en X30 Senior op vrijdag en zaterdag, gevolgd door de Mini Rookie-, Mini-, X30 Super Shifter-, X30 Master klasse en de X30 Senior Cup op zondag. Deze voorlaatste proef van het seizoen was uiteraard heel belangrijk in de strijd voor de titels vooraleer richting Mariembourg te trekken voor de Finale van het Benelux seizoen die doorgaat op het circuit van de Karting des Fagnes van 23 t.e.m. 25 september.

Maar er stond ook nog iets anders op het spel in Limburg : de eerste zes in het tussentijds klassement van de kampioenschappen en de beste Rookie konden een uitnodiging verzilveren voor de IAME Warriors FINAL (IWF22). Dé proef van het seizoen die doorgaat tijdens twee weekends in Le Mans van 11 t.e.m. 23 oktober, dus niet alle categorieën zullen tegelijkertijd verzameld zijn.

(Foto met dank aan P. Verheughe).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws