Eerste zege voor #Team PGZ by RedAnt Racing

Team PGZ by RedAnt Racing is een jong team, een ambitieus team en een team dat tekent voor prestaties. Na succes in de 24 Hours Series by Creventic, het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux staat er nu ook een eerste winnaarstrofee uit de Porsche Carrera Cup Benelux in het schap van het team uit Lochristi. Routinier en tweevoudig kampioen Xavier Maassen won op het F1-circuit van Barcelona de tiende race van het seizoen 2022 van de hoogstaande merkencup met de Porsche 992 GT3 Cup. Bovendien bezorgden Tom Boonen (Pro-Am) en Sam Dejonghe het team twee bijkomende podiumplaatsen en liet Luc Vanderfeesten opnieuw zien dat hij in de categorie ‘Am’ meer dan zijn mannetje kan staan. Het team van de racende familie Redant geeft over twee weken afspraak op hetzelfde Catalaanse circuit voor de 24 Uur van Barcelona, de laatste Europese race van de 24H Series by Creventic.

De ontlading aan het podium was enorm, want na net geen twee seizoenen in de felbevochten Porsche Carrera Cup Benelux kon #TeamPGZ by RedAnt Racing een eerste zege in het palmares noteren. In de tweede race van het Spaanse weekend mocht Xavier Maassen als winnaar naar het podium. Voor de tweevoudige kampioen was het een eerste zege sinds 2018 en hij was dan ook zeer gelukkig:

“Er zijn zo van die weekends dat je echt voelt dat het goed zit en dit was er zo één. Het team en mijn ingenieurs hebben een fantastische wagen klaargestoomd, de auto voelde top aan en we namen voor de beide races ook de juiste strategische keuzes. Ik moet #TeamPGZ by RedAnt Racing echt bedanken voor het werk dat er geleverd werd en we kunnen alleen maar samen verder groeien.” Een paar uur eerder was Maassen als derde over de meet gekomen van de eerste wedstrijd van het weekend, maar een straf maakte dat hij in de einduitslag niet verder dan de elfde plaats kwam.

Ook Sam Dejonghe speelt vooraan in het klassement mee en hij tekende in Barcelona voor een achtste en negende puntenscore in tien races, met een mooie vierde en derde plaats, al had de snelle Antwerpenaar vooraf op nog meer gehoopt. “In de eerste race zat ik vast in een groepje, met onder meer mijn teamgenoot Xavier Maassen. In de laatste ronde zette Xavier een alles of niets actie in, maar dat liep wat fout en ook ik deelde even in de klappen, voerde een perfecte 360° uit en werd alsnog vierde. In race 2 startte ik als enige van de toppers op gebruikte banden. Na de hectiek van de eerste ronden kon ik goed standhouden ondanks mijn bandenhandicap. De twee leiders bijhouden lukte evenwel niet, maar ik slaagde er wel in om op een faire en sportieve manier in een mooi gevecht de derde plaats veilig te stellen.” Sam Dejonghe is nu vierde in het kampioenschap, gevolgd door zijn teamgenoot Maassen.

Zesde podium voor Boonen

Tom Boonen kon in de eerste race de derde plaats in de klasse ‘Pro-Am’ veiligstellen, maar een incident in de tweede race, een incident waar hij totaal geen invloed op had, dwong hem tot de opgave. Voor Boonen was het al het zesde podium in tien races en dat in zijn maidenseizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux. Luc Vanderfeesten op zijn beurt tekende voor een zevende en zesde plaats in de klasse ‘Am’.

Afspraak nu op 10 en 11 september voor de 24 Uur van Barcelona!

(persbericht, foto met dank aan Ivan Tarantsov)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws