Q1 Trackracing haalt titel binnen in Porsche Carrera Cup Benelux

Amper twee weken na de loodzware editie van de 24 Hours of Zolder trok Q1 Trackracing richting het Spaanse Barcelona waar de voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op de kalender stond. Het Limburgse team wilde er de titel in de categorie ‘Pro-Am’ veiligstellen en Jan Lauryssen deed wat hij moest doen: tweemaal winnen en de titel binnenhalen. Voor de racende ondernemer uit de Kempen was het zijn tweede titel op rij met Q1 Trackracing want vorig seizoen pakte Lauryssen in zijn debuutjaar ook al de titel in de categorie ‘Am’ van de snelste merkencup in de Benelux. Het is echter nog niet afgelopen voor Q1 Trackracing dat nu op zoek gaat naar succes in de GT Cup Open en het Belcar Endurance Championship.

Jan Lauryssen is een beetje een fenomeen. De Kempenaar startte goed anderhalf jaar geleden met racen en meteen deed hij de wenkbrauwen fronsen met sterke resultaten in de Porsche Carrera Cup Benelux. In zijn maidenseizoen pakte Lauryssen de titel in de ‘Am’ categorie om dit jaar de overstap naar de categorie ‘Pro-Am’ te maken, uiteraard opnieuw met Q1 Trackracing. Voor Barcelona telde hij vijf zeges in acht wedstrijden en op de omloop in Catalonië bouwde hij verder op dat succes en dat verhaal doet hij zelf:

“Het werd een fantastisch weekend… Ik heb inderdaad beide races gewonnen, maar dat was voor mij zelfs niet het belangrijkste. Als een gevolg van dat resultaat kon ik de titel veiligstellen en uiteraard ben ik enorm blij met die bekroning, maar ik heb na Barcelona vooral het gevoel dat ik echt aansluiting met de mannen vooraan heb gevonden. In de eerste race dit weekend behaalde ik mijn eerste algemene podium in de Porsche Carrera Cup Benelux en in de tweede race werd ik vierde, echter niet zonder een schitterend gevecht met Sam Dejonghe, toch een referentie. Sam haalde het nipt, maar het feit dat ik in het ritme van die jongens zit, vind ik super. Ik wil ook Q1 Trackracing bedanken, want het team heeft ervoor gezorgd dat ik steeds met een fantastische wagen aan de start stond!”

In Barcelona reed ook teammanager Nicolas Vandierendonck voor de gelegenheid nog eens en de Bruggeling verzorgde in de eerste race mee het spektakel in de ‘Am’ categorie. “Ik strandde net naast het podium, maar had me wel geamuseerd”, lachte Vandierendonck na het weekend, “maar jammer genoeg ging in de tweede race een demper stuk en kon ik mijn kansen niet meer helemaal verdedigen, met een zevende plaats als resultaat.”

En nu naar de Nürburgring en Monza

Het seizoen is echter verre van afgelopen voor het team uit het noorden van de provincie Limburg. Op 18 september start Q1 Trackracing met twee wagens in de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship, met onder meer Jan Lauryssen en een week later tekent het team present in Monza, voor de voorlaatste meeting van de GT Cup Open.

“Jan voert het algemene klassement aan, met achter hem ons duo Schouten-Valkre”, schetst Nicolas Vandierendonck de situatie verder. “Bovendien is John De Wilde derde, dus daar willen we zeker de titel. John kan overigens, mits een goed resultaat, de titel in de ‘Am’ categorie al veiligstellen, iets wat wij ook kunnen doen als team in de teamranking. Wij willen ook Europees scoren om zo een solide basis te leggen voor de verdere groei van het team!”

(persbericht, foto’s met dank aan Ivan Tarantsov)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws