Flinke progressie voor Michiel Haverans in Barcelona

Michiel Haverans betwistte voor de tweede maal in zijn carrière een meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux. Op het F1-circuit van Barcelona kwam hij opnieuw in actie op een voor hem onbekende omloop. De drukke planning leidde er bovendien toe dat de trainingen en kwalificaties op vrijdag gepland stonden en beide sprintraces op zaterdag werden afgewerkt. Het was dus van groot belang om de foutenlast zo laag mogelijk te houden om het verloop van het weekend niet te hypothekeren, iets waar de Belgium Racing-rijder met brio in slaagde.

“Ik ben tevreden met het weekend, enkel jammer van die aanrijding in de tweede wedstrijd”, vertelde Michiel Haverans op zaterdagavond. “De eerste vrije training op vrijdagochtend betekende meteen ook mijn allereerste meters op het circuit van Barcelona. Niettemin zat het wel snor met mijn snelheid. We besloten voor de tweede sessie de afstelling van de wagen te wijzigen, maar dat was achteraf gezien niet de juiste beslissing. Bij de kwalificaties ’s avonds ging het beter, al kreeg ik in mijn beide snelle ronden af te rekenen met verkeer en was de chrono niet echt representatief voor mijn gevoel in de wagen. Daardoor kon ik de races pas starten vanaf een 13e en 14e plaats, iets lager dus dan we hadden gehoopt.”

“Omdat enkele uren na de eerste race al de tweede wedstrijd geprogrammeerd stond, wilde ik absoluut schade vermijden”, vervolgde de Belgium Racing-rijder. “Ik kende een goede start in de eerste heat, al ging ik achteraf bekeken iets té voorzichtig van start. Daardoor verloor ik enkele plaatsen en kwam ik terecht in een direct duel met een Am-rijder. Rijders uit die klasse hebben ABS op hun bolide, wat toch wel een groot voordeel is, zeker op een circuit als Barcelona dat enkele zware remzones kent. Ik beschikte duidelijk over meer snelheid, maar het vloeiende tracé nodigt niet echt uit tot inhalen en in de remzones kon ik, vanwege het gebrek aan ABS op mijn wagen, nooit echt een verschil maken. Ik bracht de wagen heelhuids aan de meet en dat was voor mij doorslaggevend. De start van de tweede race verliep analoog aan die van de eerste, met dat verschil dat ik besloot iets steviger te verdedigen. Daarbij raakte een concurrent mijn voorwiel, waardoor de stuurstang gebogen werd en ik in de grindbak belandde. Einde verhaal, jammer genoeg, maar incidenten horen bij racen. Als ik echter kijk naar de progressie die ik dit weekend gemaakt heb, zijn er genoeg redenen om tevreden te zijn.”

“Michiel kwam dit weekend in aanraking met heel wat belangrijke aspecten van het racen”, stelde Marc Goossens, Program Manager bij Belgium Racing. “Enerzijds waren er de hoge temperaturen en de daaraan gekoppelde invloed op het weggedrag van de wagen. Anderzijds tekenden er heel wat concurrenten present, met grote verschillen in ervaring en snelheid. Michiel had weinig ervaring op dit circuit en in sprintraces betaal je dat cash. Ik merk echter dat hij stappen zet, zo waren zijn beide starts goed en verdedigde hij in race 2 ook forser. Duidelijke progressie, precies wat we verwachtten. Als deel van het leerproces, zal Michiel ook moeten inzien waar zijn wagen te positioneren op het circuit en wanneer hij kan en moet verdedigen. Als team zijn we fier op wat Michiel dit weekend wederom getoond heeft.”

De volgende afspraak voor Belgium Racing is over drie weken. Dan trekt het Belcar Endurance Championship namelijk naar de befaamde Nürburgring.

(persbericht, foto met dank aan de Porsche Carrera Cup Benelux)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws