NGT Racing kent bewogen weekend in Barcelona

De vijfde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux vond tijdens de Spaanse meeting van de European Le Mans Series plaats op de Catalaanse F1-omloop nabij Barcelona. NGT was er present met twee Porsche 992 GT3 Cup, voor uiteraard Glenn van Parijs en Stijn Lowette. Beide rijders gaven opnieuw hun visitekaartje af met sterke prestaties, maar zagen zich in hun ambities wat gekortwiekt door beslissingen van de sportieve leiding, beslissingen die op zijn minst voor discussie vatbaar waren. Hoe dan ook Glenn van Parijs komt na zijn sterk weekend terug tot op negen eenheden van kampioenschapleider Harry King en alles is dus nog mogelijk tijdens de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux op de omloop van Hockenheim, op 8 en 9 oktober tijdens de finale van het gerenommeerde DTM-kampioenschap.

“Mijn eerste race werd wat gehypothekeerd door een mindere start”, doet een eerlijke Glenn van Parijs zelf het verhaal. “Ik kwam achter Ghislain Cordeel terecht en had nergens de mogelijkheid om hem op een correcte manier voorbij te raken. Met andere woorden het werd een tweede plaats en de daaraan verbonden punten.”

Voor de tweede race vertrok de Hasselaar als vierde, raakte in het klassieke geharrewar van de eerste ronden betrokken in deur-aan-deur gevechten, en kreeg voor één van die fases een tijdstraf van vijf seconden die resulteerde in alweer een tweede plaats.

“Laat ons zeggen dat wij als team die beslissing vreemd vonden, gezien onze beelden en data”, doet Marc Maton, teammanager van NGT Racing het verhaal. “Voor ons was die vijf seconden straftijd niet terecht, maar de beslissing was onomkeerbaar. Zijn we hier gelukkig mee? Neen, dat is duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat Glenn de verdiende winnaar was van race 2 en het is jammer dat de zaken zo zijn gelopen. Anderzijds zijn wij tevreden van onze collectieve prestatie, met een goede set-up voor beide wagens, een prima strategie tijdens de wedstrijden en Glenn laat hier opnieuw zien tot de top van de Porsche-rijders in de Benelux te behoren. We moeten ook kritisch zijn voor onszelf en dan weten we dat de kwalificatietijd voor de tweede race nog niet optimaal was en daar zullen we als team hard aan werken. Misschien is het ook een piste om Glenn zich weer te laten meten met andere jonge rijders in internationale Porsche-competities. Stijn Lowette heeft dan weer laten zien dat je met hard werken en inzet ook stevige stappen voorwaarts kan zetten.”

Stijn Lowette is van zijn kant duidelijk bezig aan een jaar waarin hij bijzonder veel progressie boekt. De Hasseltse ondernemer speelt mee vooraan in de ‘Am’-categorie van de Porsche Carrera Cup Benelux en in Barcelona zorgde hij mee voor het spektakel in een ‘Am’-categorie die iedere meeting in kwaliteit groeit. Lowette kwam tweemaal als tweede over de meet tijdens de races van de Spaanse meeting.

Ondertussen gaat het autosportseizoen stilaan richting de beslissende fase, met als volgende opdracht voor NGT Racing de vijfde en voorlaatste afspraak van het Belcar Endurance Championship op de Nürburgring. Uiteraard zien we daar weer de Porsche 992 GT3 Cup in de kleuren van Russell Racing en de Tip Top Rent Porsche Cayman die tweede in het kampioenschap staat. Afspraak op 18 september in de Duitse Eifel!

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws