Rallylegend, 40 jaar iconiche Lancia 037

Eén van de vieringen dit jaar zal gewijd zijn aan de veertigste verjaardag van de iconische Lancia 037, de laatste tweewielaangedreven auto die een Wereldkampioenschap Rally won. Veel van de kampioenen en piloten die met de ‘zero’ gereden en gewonnen hebben, zullen aanwezig zijn, samen met een groot aantal van de belangrijkste auto’s, in hun meest legendarische liveries, allemaal “gekruid” met special effects en verrassingen, in ware Rallylegend stijl.

En er moet een moment worden gewijd aan het succesvolle debuut van de Lancia 037 tijdens de rally van San Marino in 1982 en de eerste Italiaanse titel, zij het ‘gedeeld’ met de Ferrari 308 GTB. Aan boord van het nieuwe schepsel van ingenieur Limone, dat door Cesare Fiorio op het rallypodium werd gelanceerd, waren de coureurs Tonino Tognana en Massimo De Antoni, die nu terugkeren naar Rallylegend, samen met al die spelers die deel uitmaakten van dat zwaarbevochten Italiaans Rallykampioenschap van 1982.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws