Kurt Braeckevelt: het gevoel terug rally te rijden

Eén van de vaste smaakmakers in de MCup is toch wel Kurt Braeckevelt. In eigen provincie wilde hij er dan ook vol voor gaan tijdens de Omloop van Vlaanderen.

“Co-piloot Bjorn Verhamme en ikzelf begonnen de vrijdag met heel veel zin aan KP Zilverberg, weliswaar met de nodige stress zoals iedereen denk ik, mits het plotse omslaan van het weer .

Maar onze bandenkeuze was voor de eerste lus niet zo slecht. Zodoende konden we terugkeren naar de service als leider in de MCup. en zelfs 1 proef waar we een 8ste tijd algemeen klokten. De laatste 2 proeven begon het opnieuw te regenen en maakte ik een foutje op Zilverberg waardoor ik 20 sec verloor. De volgende proef zijn we gestopt voor de zware sortie van Jonas Dewilde, en daar dus terug de nodige tijd verloren, dus weg eerste plaats.

We zouden die verloren tijd van de laatste kp nog terug krijgen. Maar de zaterdag morgen was dat nog niet zo en moesten we dus starten met een serieuze achterstand. We deden wat we konden, en het bleef gelukkig droog voor de bandenkeuze. Daardoor waren we onmiddellijk terug in de strijd voor de 2 de plaats. Franky Boulat was op sommige proeven net niet te volgen, en die moesten we dus langzaam laten gaan. Toen we onze tijdcorrectie gekregen hadden in de namiddag was het eigenlijk te laat om nog aan te vallen. Met nog 2 proeven te gaan 23 seconden goed maken was geen goed plan tegen het zeer snelle duo Franky Boulat en Peggy De Busser.

Ondertussen vochten we wel een heel leuke strijd uit tegen het toffe team van Philip Lommers. We hebben dit weekend echt terug het gevoel gehad dat we rally reden, snelle proeven, goede tijden, enkele scratchen, dus zeer tevreden met ons 2de plaats in de Mcup. Dat we algemeen terug in de top 20 zitten is een leuke bonus voor de Cup

Bedankt aan iedereen die dat mogelijk maakte dit weekend en ook proficiat aan alle ‘MCuppers’ voor de leuke sfeer die er steeds heerst!


Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws