Lander Depotter 4de in Clio Trophy

De 19-jarige Lander Depotter, genavigeerd door Willem Verbeke, de halfbroer en vroegere navigator van Niels Reynvoet, maakte een opgemerkt debuut. In amper zijn derde wedstrijd, stuurde hij zijn Clio Rally5 naar een knappe vierde plaats.

“Na een moeizame vrijdagavond in de regen waar we wat tijd verliezen door even vast te zitten in een veld hoopten we op droog weer voor zaterdag” opent Lander. “Vrijdagavond stonden we op een 5de plaats op 20sec van de 4de plaats in de Trophy.

Na zaterdag wat vertrouwen op te bouwen tijdens de eerste 5 proeven, konden we de resterende snelheidsritten ons tempo verhogen. Dit resulteerde in enkele mooie tijden vooraan in de Clio Trophy, waardoor we konden opschuiven naar de 4de plaats (3de junior) en dit resulteerde dan ook in een leuke strijd met Nikolai Bruyneel. Met nog een voorsprong van 3.6 sec voor de start van de laatste proef wisten we onze 4de plaats te behouden met een 2de tijd in de Trophy.

Uiteindelijk eindigen we in onze eerste wedstrijd in het BRC op een 4de plaats in de Clio Trophy Belgium (3de junior) en op een 27ste plaats algemeen. We hebben opnieuw erg veel bijgeleerd in nog maar onze 2de wedstrijd met deze nieuwe auto en hebben ook veel vertrouwen kunnen meenemen voor de resterende wedstrijden!

Bedankt aan ORFYS, serviceteam voor de perfecte auto! Ook bedankt aan Willem Verbeke voor de perfecte nota’s, tips en het leuke weekend Op naar de volgende! En vooral een grote dank aan onze sponsors, zonder wiens hulp het niet mogelijk was geweest: SD Metalworks, Eco-Wash Systems, Neyt Decor, Kristof Lateur Zwembaden,
Christof Blondeel Stofferingen, ORFYS en Mauro Godderis (Design).”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws