Philip Lommers mooi derde in de MCup

Peter Michiels, navigator van Philip Lommers, één van de vaste smaakmakers bij de BMW MCup-rijders, doet ons het wedstrijdverhaal van hun wedstrijd in de Omloop van Vlaanderen. En het gaat over regen, koppelingsproblemen, Aquarius en Duvel!

“Het Lommers Racing Team kon zich afgelopen woensdag al voorbereiden tijdens de puik georganiseerde shakedown van de Omloop van Vlaanderen. Deze test gaf ons de kans om verschillende set-ups te proberen onder een stralend zonnetje. En ook de verkenningen op donderdag en vrijdag liepen gesmeerd. Alles leek er op dat we onder
droge omstandigheden de start zouden nemen.

Maar vrijdag, net op het moment dat de deelnemers van de MCup wilden starten, gingen alle hemelsluizen open. Het werd “gokken” op welk rubber we zouden vertrekken en heel het deelnemersveld maakte net als wij de verkeerde banden keuze…

Proeven 1,2 en 3 waren al volledig opgedroogd terwijl we voor “nat weer schoeisel” kozen, terwijl de 2de doortocht op Zilverberg en Rumbeke weer volledig
“doorregent” waren en we op “droog-weer” banden stonden! Ondanks 2 lekke banden op de Zoning wisten de vrijdag af te sluiten op een 3de plaats algemeen in de MCup, waarin we ons perfect konden vinden. In 2021 waren Franky Boulat, Kurt Braeckevelt, Loïc Pirot en Thierry Cokelaere nog gemiddeld 2 seconden per
km sneller op de meeste klassementsproeven. Zij waren voor ons dus ook de uitgesproken favorieten voor de overwinning tijdens de 62ste Omloop van Vlaanderen.

Onze doelstelling op dag 2 was het verdedigen van de 3de plaats en indien mogelijk de kloof verkleinen met de top 2. Helaas kwamen we niet onmiddellijk in het ritme tijdens de 1ste ronde op de 2de dag en de verschillen met Franky en Kurt werden alleen maar groter…Doelstellingen bijstellen dus…We verhoogden het ritme en in de 2de ronde wisten we zelfs enkele tweede tijden op de tabellen te zetten.

In ronde 3 wilden we nog eens alles op alles zetten maar helaas gooide een “haperende koppeling” roet in het eten op KP Beveren. We probeerden zelfs het koppelings-reservoir te vullen met…Aquarius, maar ook dit bracht geen soelaas en veel teams zouden in deze omstandigheden de handdoek werpen. Maar opgeven staat niet in ons woordenboek en Philip wist de 3de plaats veilig te stellen. Met voor mij tot gevolg dat ik een “Duvel” ad fundum moest drinken.

Vooraan stond geen maat op het meesterschap van Franky en Peggy, en zij waren dan ook de verdiende overwinnaars van deze wedstrijd, met Kurt en Bjorn als mooie 2de.
Nu even de batterijen opladen en hopelijk zien we alle deelnemers binnen 3 weken aan de start in de East Belgian Rally om en rond St-Vith, op zaterdag 24 september.
Ps : Bedankt Lommers Racing team voor jullie super service !!!!!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws