Xavier Dekeyser: genieten en plezier maken

Een van de vaste deelnemers aan de Renault Clio Trophy, is zeker het West-Vlaamse duo Xavier Dekeyser en Nele Tassaert. Co-pilote Nele doet ons het wedstrijdrelaas na de Omloop van Vlaanderen.

“Na onze forfait voor Staden was het alweer van de Nederlandse GTC-rally begin juli geleden dat we gereden hadden. Daarom besloten we de Omloop te starten met de shakedown op woensdag om opnieuw in het ritme te komen.

Vrijdagavond begon het weer te veranderen waardoor de keuze voor de eerste boucle, naar regenbanden snel gemaakt was. Toch kregen we geen vertrouwen en gingen we naar ons gedacht echt niet vooruit, onze tijden waren rampzalig. De tweede boucle besloten we de regenbanden te vervangen, gezien we er vanuit gingen dat beter weer op komst was. Maar dit was een helaas een verkeerde keuze. Bij de start van de tweede vrijdagronde viel de regen met bakken naar beneden. Ons enigste doel was zonder kleerscheuren de eindmeet halen op vrijdagavond. Onze moraal zat helemaal niet goed.

De zaterdag stond ik vol moed op en zei tegen Xavier, nu gaan we genieten en plezier maken en proberen opnieuw progressie te maken per boucle. Door de minder goede gezondheidstoestand en zijn geplande operatie deze week was de Omloop voor hem de laatste rally in een waarschijnlijk lange periode. Ons vertrouwen groeide per KP waardoor onze tijden ook stelselmatig verbeterden.

Tegen het jong geweld in de Trophy opboksen was geen makkelijke opgave, maar we waren uiteindelijk tevreden met ons behaald resultaat op zaterdag. 34ste Algemeen, 1ste Clio Master en 8ste in de Clio Trophy. Er zat zeker meer in maar opnieuw vertrouwen en ritme opbouwen, dit met het nodige plezier op de talrijke proeven heeft geprimeerd. We hebben er met volle teugen van genoten en gaan met een goed gevoel, de rustpauze in. We weten wat we aan elkaar hebben en we staan als team super sterk. We duimen op een goed herstel bij Xavier en hopelijk kunnen we dit jaar nog een aantal rally’s meepikken. De weg is vooruit!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws