Koen Verhaeghe op podium bij Historics

Koen Verhaeghe heeft een soort liefde/haat verhouding met de Roeselaarse BRC-rally.

“De Omloop van Vlaanderen is voor mij ieder jaar een uitdaging. Gedurende mijn ondertussen lange rallycarrière heb ik al drie keer te kampen gehad met een kapotte motor, en dit iedere keer in Roeselare tijdens de Omloop van Vlaanderen. Dus de nodige stress is altijd aanwezig in deze wedstrijd. Maar voor ons een thuismatch, dus kunnen we deze niet zo maar laten passeren.
Voor de 14de keer kwamen we dit jaar aan de start met mijn vertrouwde co-piloot Jeannick Breyne. We waren direct vlot van start gegaan en stonden na de 1ste boucle reeds op de 4de plaats bij de Historics. Het tempo zat er direct goed in. Maar tijdens de 2de boucle werden de hemelsluizen opengezet. Dit strookte niet met onze slicks en daar bovenop had de zon plaats gemaakt voor de maan en zorgde voor minder goeie tijden op de chrono. We verloren twee plaatsen in het klassement. Een relatief grote teleurstelling die avond.


Op zaterdagmorgen kwamen we beiden enthousiast en gemotiveerd toe op de assistentiezone. Klaar om er een toffe rally van te maken. Het tempo lag hoog, maar we hadden bijna een minuut goed te maken, dus we moesten alles geven. Onze besttijden werden iedere boucle keer op keer verpulverd, waardoor we in de namiddag reeds onze 4de plaats in het klassement hadden heroverd. De laatste kp’s bleven we het tempo hoog houden om alert te blijven. De dag met een mooi resultaat afsluiten was het doel.

Groot was dan ook de verbazing toen we vernomen dat de Porsche van Lode Dekeyser en Pieter Gouwy nog pech had gehad op de laatste kp, waardoor we de dag onverhoopt konden afsluiten met een podiumplaats. Fier als een gieter met het resultaat. Ik voelde me net David en Goliath op het podium, maar deze keer stonden er met BMW M3-mannen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof twee Goliaths op het podium.
Bedankt aan mijn super co Jeannick die terug heeft bewezen welk icoon in de rallywereld hij is. Ook een dikke pluim aan het VADA RACING team, die al jaar en dag aan mijn zijde staat. Ben ook echt blij in hun plaats met deze podiumplaats in een nationale wedstrijd. Merci iedereen. We gaan ons nu voor de rest van ons seizoen focussen op het VAS kampioenschap waar we momenteel aan de leiding staan.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws