Nicola Stampaert: Positief gevoel over zaterdag

Ook Nicola Stampaert tekende, pas twee weken na Ieper, nu ook present in de Omloop van Vlaanderen met de mooiogende Ford Fiesta R5. Hij deed ons na de finish meteen zijn wedstrijdrelaas.

“Roeselare is een snelle rally bekend voor zijn gladde asfalt en showproef op de industriezone. Een uurtje voor de aanvang van de wedstrijd werd de stralende vrijdag plots onderbroken door een hevige regenbui. Change of plan en omschakelen op regenbanden. Combineer daarbij de donkere snelheidsproeven van Zilverberg/Rumbeke en je wist direct dat het geen gemakkelijke opdracht zou worden.

We openden de wedstrijd met een 10de tijd algemeen en 9de RC2. Op KP4 Rumbeke ging het mis, in het donker reden we lek links vooraan, halverwege de proef. We beslisten om op de velg tot het einde van de proef te rijden om zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Maar uiteindelijk moeten we toch minstens 3 minuten toegeven in het klassement. De afsluitende KP5 op vrijdag kunnen we ook niet meer voluit gaan gezien we 1 slickband als reserve moeten monteren in plaats van een regenband. Domper van formaat en de mobilhome in als 33ste algemeen.

Zaterdagmorgen scheen het zonnetje opnieuw en kregen we 14 proeven voorgeschoteld om onze verloren tijd maximaal op te halen. We starten op Beveren 1 met een 9de tijd algemeen. De resetbutton had zijn werk gedaan en we zaten direct in het goede ritme. Op Houthulst 1 lieten we ons even verrassen in een remzone, waar de auto een mooie pirouette maakte en we even de gracht in en uitgingen. Zonder schade konden we onze weg verder zetten en ons ritme aanhouden. Met 12 top10 tijden op 19 proeven worden we uiteindelijk nog 16de algemeen en 9de RC2.

We houden een zeer positief gevoel over aan onze prestaties van zaterdag waar we onze tijden opmerkelijk konden verbeteren tov vorig jaar en waar we als beste Fiesta voor de dag kwamen. Wederom een fantastische ondersteuning en begeleiding van de ervaren PTR crew. Het is een waar plezier om samen te kunnen werken met deze professionals. Bijzondere dank aan onze persoonlijke techniekers Kurt & Thibaut die onze wagen soigneren tijdens de wedstrijd. Nu focus op de East Belgian rally van 23 september, een prachtig parcours tegen de Duitse grens waar we in dezelfde flow willen presteren. Hartelijke dank aan alle vrienden, sponsors en fans van het NS team!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws