Ott Tänak met vertrouwen in Griekenland

Hyundai Motorsport reist met een positief gevoel af naar de Acropolis Rally, de tiende ronde van het 2022 FIA Wereldkampioenschap, na de opeenvolgende overwinningen in de voorbije twee evenementen. Het team heeft aangetoond dat de Hyundai i20 N Rally1 op alle ondergronden mee kan strijden om de overwinning, maar het blijft gefocust op verbetering op alle vlakken als het afreist naar de veeleisende rally op grind.

Na een onderbreking van zeven jaar maakte Griekenland vorig jaar een succesvolle terugkeer op de WRC-kalender. Het legendarische evenement is slopend, met hoge temperaturen, bochtige bergetappes en wegomstandigheden die bij elke doortocht verraderlijker worden naarmate de rotsen en stenen loskomen. Snelheid is de sleutel tot een goed resultaat, maar ook het winnen van de uitputtingsslag zal van vitaal belang zijn in de strijd om de podiumplaatsen.

Ott Tänak en Martin Järveoja slaagden er tijdens de 2021-editie van de Acropolis Rally in een evenwicht te vinden tussen snelheid en betrouwbaarheid, en eindigden op de tweede plaats algemeen. Het duo is momenteel vol vertrouwen na de recente overwinningen in Finland en in België.

Voor de Belgen Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe is Griekenland een kans om terug te vechten na hun opgave tijdens hun thuiswedstrijd. Een derde podiumplaats van het seizoen zou een welkom resultaat zijn voor de #11-ploeg. De teams in de Hyundai i20 N Rally1 worden gecompleteerd door Dani Sordo en Cándido Carrera in de derde wagen. De Spanjaarden behaalden tijdens hun twee vorige WRC-wedstrijden in 2022 een top drie-klassering, beide op gravel.

Tänak: ”De Acropolis Rally is een geweldig evenement; de wegen zijn gladder dan ze lijken en fijn om te rijden. Vorig jaar was het weer niet wat we verwacht hadden, want het was een beetje nat en vochtig, dus we zullen zien hoe de omstandigheden dit jaar zijn. We hebben een positief gevoel na de overwinning in Ieper, en aangezien we vorig jaar in Griekenland op het podium stonden, hopen we dat we dat volgend weekend opnieuw kunnen doen. Van het asfalt in België overstappen op gravel is een grote verandering, maar we weten dat we op deze ondergrond sterk kunnen zijn na onze overwinningen in Italië en Finland.”

Neuville: ”Griekenland zal een zeer uitdagend evenement worden. Het zal naar verwachting heet worden, dus het zal aanvoelen alsof we nog in de zomer zitten. De proeven zijn zwaar, want sommige zijn erg lang en de omstandigheden kunnen soms ruw zijn. De dagen zelf zijn ook slopend, met vroege starts en late finishes. Ik heb deze rally in het verleden al een paar keer gereden, in 2012 en 2013, en vorig jaar natuurlijk ook, en het is een plek die me goede herinneringen heeft gegeven. We zullen een betrouwbare en sterke auto nodig hebben om het terrein en de hitte te trotseren, wat het ook voor ons in de cockpit zwaar zal maken. Als alles goed gaat, is het ons doel om voor het podium te vechten.”

Actiefoto’s: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws