Ruben Wostyn: vijf op vijf

Ook Ruben Wostyn en Steven Ramboer tekenden afgelopen weekend present in de Omloop van Vlaanderen.

Op vrijdag begon de Omloop met net voor de start een plensbui” reageert co-piloot Steven Ramboer. “Het maakte de bandenkeuze er niet makkelijker op. Wij hadden echter wat meer tijd om te beslissen, daar wij nummer 70 hadden, en besloten om te vertrekken op slicks. Omdat de wegen in de buurt van de service al volop aan het opdrogen waren en we hoorden en zagen dat ook op de proeven de weg begon op te drogen.

Op KP1 leek ons dit de juiste keuze. Er waren wel nog enkele natte en vette plekken maar het merendeel van de proef was reeds opgedroogd. We zetten dan ook een goede chrono neer. Op Rumbeke KP2 leek dit ook de juiste keuze maar een klein buitje van ongeveer 2 minuten, net voor we de start namen, verraste ons en deed ons rechtdoor gaan aan de betonfabriek. Zonder erg maar met uiteraard een beetje tijdsverlies. Helaas. Het was heel plaatselijk want 1 kilometer verder was de baan opgedroogd en zelfs de kasseien aan de finish lagen er droog bij. Op de Zoning bleef het ook droog en daar was de keuze voor de slicks dus ok.

Op de eerste service vrijdagavond werd gekeken naar de buienradar. Alles leek droog te blijven maar net toen we vertrokken uit de service druppelde het licht. Niks ergs dachten we. Dit kunnen de slicks wel aan. Buienradar gaf ook geen regen van betekenis meer aan. Helaas was het ondertussen op de proef Zilverberg aan het regenen. Dit zagen wij ook op verbinding toen we de ring om Roeselare verlieten. De baan was volledig nat en glad. Voorzichtig reden we de proef en helaas schoven we toch nog opnieuw even rechtdoor zonder erg. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de keuze voor slicks konden we toch aanvaardbare tijden neerzetten. Het deed ons echter wel 5 à 7 plaatsen zakken in het klassement maar de opgelopen achterstand was nog te doen en er volgde nog een lange zaterdag.

Voor de rest verliep alles perfect op een leegloper na die we net voor de zoning konden vervangen. Geen keuzestress wat de banden betreft. Al moesten we KP Houthulst 3 wel in natte omstandigheden afwerken op slicks en de laatste kilometer zelfs in een felle stortbui. We konden op zaterdag stelselmatig onze tijden verbeteren en schoven ook op in het klassement. De auto deed het net als het hele seizoen goed en zo konden we onze vijfde finish op vijf behalen. We mogen dus spreken van een geslaagd seizoen met als uitschieter een 11de plaats algemeen in Ieper Nationaal.

We werden in Roeselare uiteindelijk tweede in onze klasse en 52ste algemeen. Een resultaat waar zowel piloot en co-piloot best tevreden mee waren.”

De Omloop van Vlaanderen was de laatste wedstrijd van het seizoen voor Roslar Rally Team. In 2023 is het team terug met een seizoen a la carte. De wedstrijden zijn nog te bepalen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws