Zevende editie van Spa Rally op 3 & 4 december

Na een uitzonderlijke en tot het eind heel spannende editie 2021 van de Spa Rally, toen voor de eerste keer de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, besloot organisator DG Sport op zijn elan door te gaan. De zevende editie van de Spa Rally gaat dan ook tijdens het weekend van 3 en 4 december door!
“Na zes edities mogen we stellen dat de Spa Rally zijn kruissnelheid heeft bereikt”, stelt Carolane Jupsin, wedstrijddirecteur van het evenement. “Het is ondertussen een vaste waarde van het kampioenschap geworden, een Belgisch kampioenschap dat bovendien een hele grote internationale uitstraling heeft. DG Sport heeft niet de gewoonte om op zijn lauweren te rusten, en dat vertaalt zich in het feit dat we nu al hard aan de editie 2022 van de Spa Rally aan het werken zijn. We brengen wat verbeteringen aan, maar binnenkort kunnen we ook enkele aangename verrassingen onthullen…”
Het eerste weekend van december wordt dan ook eens te meer een hoogtepunt van het Belgische autosportseizoen, al zeker omdat het parcours van de Spa Rally 2022 zal geïnspireerd zijn door het alom geprezen parcours van 2021. Toch zal DG Sport voor meerdere nieuwe proeven zorgen, chronoritten die stuk voor stuk een uitdaging zullen vormen en helemaal binnen het kader van het evenement zullen passen.
Op sportief vlak zal de Spa Rally opnieuw als finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship dienen, net zoals voor het Junior BRC, het Historic BRC, de 2WD Trophy, de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux, met uiteraard ook een VHRS-nevenwedstrijd, voor de fans van regularitywedstrijden op afgesloten en veilige wegen.
Kortom, een weekend om nu al in de agenda’s te pennen. Meer info volgt binnenkort, ook via de officiële website www.sparally.com.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws