Belgium Racing met twee Porsches naar Nürburgring

Een maand na het traditionele hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, de 24 Hours of Zolder, trekt het Belgisch kampioenschap uithouding dit weekend naar Duitsland. Op de befaamde Nürburgring wordt namelijk de voorlaatste afspraak van het seizoen 2022 afgewerkt, een manche over 125 minuten waarvoor Belgium Racing present tekent met twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup type 992.

Regerend Belgisch kampioen Dylan Derdaele neemt opnieuw plaats in de Porsche 911 GT3 Cup type 992 die hij deelt met Michael Cool. Het duo is gebrand op een goed resultaat, nadat de pechduivel hen achtervolgde bij de 24 Hours of Zolder. “De 24 Hours of Zolder is vaak onvoorspelbaar, maar dit jaar hadden we het geluk duidelijk niet aan onze zijde”, vertelt Dylan Derdaele. “In de BK-tussenstand spelen we geen rol van betekenis meer, maar dat impliceert hoegenaamd niet dat we geen ambitie meer koesteren. We willen het seizoen in schoonheid afsluiten, te beginnen met deze afspraak op de Nürburgring. We rijden op de Grand Prix-layout, het lange circuit met onder andere de Goodyear-Kehre haarspeldbocht, de Michael Schumacher S en enkele stevige rechte lijnen. Dat spreekt wel tot de verbeelding en Michael en ik willen dan ook graag onze allereerste BK-zege van het seizoen boeken!”

Nadat Marc Goossens in Zolder zelf plaatsnam in het kuipje en de Porsche #78 richting een ereplaats stuurde, neemt hij dit weekend opnieuw zijn vertrouwde rol als Program Manager op. “Naast de #99 van Dylan en Michael, is ook de Ivanti-Porsche met startnummer 97 van Koen en Kris Wauters opnieuw van de partij. Daarmee kunnen we rekenen op twee zeer homogene bezettingen die moeten wedijveren voor de algemene zege. Na hun tweede plaats bij de seizoensopener in mei zijn de Clouseau-boys vastberaden om één plaatsje beter te doen en daarbij schuwen ze de concurrentie niet. Ik verwacht een harde strijd om de zege, waarbij het opnieuw belangrijk zal zijn om fouten en bestraffingen te vermijden aangezien de race slechts 125 minuten duurt. Bovendien worden de training, de kwalificaties en de wedstrijd allemaal afgewerkt op zondag. Een druk schema, waarbij de minste misstap dus verstrekkende gevolgen kan hebben en dat terwijl er regen en temperaturen onder de tien graden Celsius worden voorspeld.”

Michiel Haverans reed in de eerste seizoenshelft meermaals de pannen van het dak, maar de snelle Antwerpenaar zal er in Duitsland niet bij zijn. “We hebben in overleg met Michiel besloten om zijn programma dit jaar wat bij te sturen”, verduidelijkt teamchef Jan Gabriëls. “Onze intentie was om hem dit seizoen ervaring te laten opdoen en in die optiek is 2022 een oriëntatiejaar. We hebben enkele weken geleden beslist om het budget anders in te delen waarbij we Michiel de kans boden om te proeven van de Porsche Carrera Cup Benelux, een sprintkampioenschap. Uiteraard zouden we hem er bij de finale in Zolder graag terug bijhebben, zeker na zijn podium bij de 24 Hours of Zolder. Hopelijk krijgen we het budgettaire plaatje daarvoor rond.”

Alle actie vindt plaats op zondag 18 september, met om 8u40 een vrije training van 45 minuten, gevolgd door de kwalificaties om 10u55 en de start van de race over 125 minuten om 15u40.

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws