Rensonnet en Munster in achtervolging bij Juniors

Met de East Belgian Rally wordt zaterdag 24 september de achtste manche van het Junior Belgian Rally Championship verreden. Gilles Pyck voert autoritair de tussenstand aan, maar Tom Rensonnet en Charles Munster zijn mathematisch nog niet uitgeteld in de titelstrijd.

Na zijn klinkende overwinning in de Omloop van Vlaanderen lijkt Gilles Pyck goed op weg om de Junior-titel binnen te halen in de officiële Renault Clio Rally4, maar aangezien er slechts 6 resultaten meetellen en er nog 3 rally’s te rijden zijn, waaronder 2 mandatory’s, blijft alles mathematisch mogelijk. Zeker omdat in het Junior BRC ook telkens punten te verdienen zijn per snelste tijd.

In elk geval hebben Tom Rensonnet en Charles Munster geen keuze. Ze moeten allebei goed scoren in Sankt-Vith. Op de snelle, vloeiende proeven zou de piloot van het RACB National Team zich goed in zijn sas moeten voelen. Hetzelfde mogen we verwachten van regerend Junior-kampioen Charles Munster in zijn Opel Corsa Rally4. Ook Maxim Decock is opnieuw van de partij met identieke Opel Corsa Rally4.

Op de klassementsproeven in de Oostkantons kunnen de Renault Clio’s Rally5 van de Clio Trophy ongetwijfeld ook aangenaam verrassen. Benoit Verlinde wist vorig jaar immers het Criterium te winnen met zijn Clio Rally5. Verlinde is dan ook favoriet bij de Clio-rijders, al moet gezegd dat Casper Nielsen in Roeselare een bijzonder sterke indruk maakte. De Deen mikt nog op de eindzege in de Clio Trophy. Het zijn ideale referenties voor die andere jongeren Nikolai Bruyneel, Lander Depotter, die sterk debuteerde in de Omloop van Vlaanderen, Cédric Schmidt en Camille Mazuin.

Charles Munster werd tweede op 2’20” en daar kon hij absoluut niet tevreden mee zijn: “Het liep voor geen meter in deze Omloop van Vlaanderen. Ik had gewoon geen vertrouwen in de auto, zeker niet in de regen. Nooit kon ik de strijd aangaan met Griebel of Pyck. Nee, ik kan niet tevreden zijn…”

Even leek Casper Nielsen zelfs Munster nog te bedreigen met zijn Clio Rally5, maar op het droge moest de Deen toch tevreden zijn met de derde plaats in het Junior BRC. “Vrijdagavond kon ik profiteren van de regen om mijn handicap in vermogen te compenseren,” lachte Nielsen. “Maar, op het droge moest ik Munster laten gaan. Voor mij was mijn eerste zege in de Clio Trophy het belangrijkste! Het feit dat ik de voorbije maanden veel rally’s reed, onder andere Ieper, heeft me zeker geholpen om sneller te worden met de Clio.”

Nielsen wipt wel over Munster naar de vierde plaats. De vijfde plaats was voor Benoit Verlinde, voor Lander Depotter, de verrassende 19-jarige debutant uit Avelgem in de Clio Trophy. Nikolai Bruyneel strandde in zijn thuisrally op 4″ van Depotter, na een moeizame vrijdagavond in de regen. Verder volgden Thibaut Vandeputte, pas hersteld van een schouderoperatie, Pierre-Manuel Brasseur en Camille Mazuin.

De East Belgian Rally gaat op zaterdag 24 september om 8h20 van start en eindigt omstreeks 21h, na 12 klassementsproeven en 144 km tegen de chrono.

Klassement Junior BRC (na 7/10 wedstrijden): 1. G. Pyck 143 punten; 2. T. Rensonnet 98; 3. J. Dewilde 91; 4. C. Nielsen (DK) 55; 5. Ch. Munster 43; 6. B. Verlinde 43; 7. N. Bruyneel 35; 8. M. Decock 28; 9. P-M. Brasseur 20; 10. M. Dalsager (DK) & D. Meuris 15; 12. L. Nuyts, Th. Vandeputte & L. Dhaene 12; 15. C. Benoit 10; 16. L. Depotter 10; 17. C. Mazuin 8

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws