Russell Racing by NGT scoort weer sterk

Een goede maand na de geslaagde editie van de 24 Hours of Zolder waar de Russell Racing by NGT Racing op enkele seconden van het podium strandde, was het Belcar Endurance Championship dit weekend te gast in de Duitse Eifel en meer bepaald op de omloop van de Nürburgring, waar nog niet zo lang geleden de Duitse Grand Prix F1 gehuisvest was.

Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk reden er een sterke race in de Russel Racing by NGT Racing Porsche 992 GT3 Cup en werden tweede algemeen en wonnen voor een tweede maal de Porsche Endurance Trophy Benelux. Hierdoor schuift het team nu ook naar de leiding in dat kampioenschap op. Bovendien vinden we de roodzwarte Porsche nu ook op de derde plaats in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar. Russell Racing by NGT Racing is vastbesloten om de titel in de Porsche Endurance Trophy en de derde plaats in het Belcar Endurance Championshp op de meet te grijpen en die meet ligt na de race van 125 minuten tijdens het American Festival NASCAR op Circuit Zolder op 8 en 9 oktober.

Jeffrey van Hooydonk reed een prima kwalificatiesessie en zette de Porsche van het team uit Grimbergen op de eerste startrij in Duitsland en de ex-F1-testrijder behaalde meteen de polepositie in de Porsche Endurance Trophy, de competitie in Belcar voor de diverse modellen van Porsche. De Antwerpenaar nam de start en gaf de Duitse GT op de tweede plaats aan Christoff Corten die zijn deel van het werk deed en samen mochten de beide rijders na 125 minuten het podium op als tweede in de eindstand.

Christoff Corten: “Ik kan niet anders dan erg tevreden zijn. We zijn hier aangekomen met als missie zoveel mogelijk punten te pakken en als de omstandigheden meezaten voor de zege te vechten. We hebben heel de race druk op de winnende Lamborghini gezet en het verschil bedroeg na twee uur racen in zeer verschillende weersomstandigheden een goede halve minuut. We hebben die eerste zege niet te pakken, maar scoren wel weer een tweede plaats na een vierde plek in de 24 uur van Zolder en een derde plaats in Spa-Francorchamps. Dat maakt dat we nu opschuiven naar de derde plaats in de tussenstand met nog één race te gaan. Bovendien winnen we hier de manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux, de tweede maal al na Spa-Francorchamps en nemen we de leiding in dat kampioenschap in handen. Ik kan niet anders dan het hele team bedanken voor de inzet, de goede wagen en de prima strategie, want met het wisselvallige weer was dat geen makkelijke opdracht.”

De laatste afspraak is uiteraard op Circuit Zolder, tijdens de het American Festival NASCAR op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws