Tom Rensonnet domineert bij de Juniors

De East Belgian Rally vormde dit weekend het decor voor de 8ste manche van het Junior Belgian Rally Championship. In de Oostkantons beleefden we de wederopstanding van Tom Rensonnet, die de wedstrijd volledig domineerde en een prachtige 7de plaats behaalde. Gilles Pyck strandde op de tweede plaats, voor Charles Munster.

Nadat Tom Rensonnet forfait gaf voor de Omloop van Vlaanderen, was het afwachten hoe de piloot van het RACB National Team aan de start zou komen. Zelf was hij er gerust in.
“Na Ieper heb ik meer dan een week moeten recupereren en had ik enorm veel pijn aan de bouten die nog in mijn been zitten. Ik was fysiek niet klaar om de Omloop van Vlaanderen te rijden, maar de voorbije maand heb ik keihard gewerkt aan mijn conditie en kracht. Ik voel me veel beter om hier van start te gaan,” vertelde de piloot van het RACB National Team, die op pad gestuurd werd met één opdracht: winnen.

En, hij loste de verwachtingen in. Met 10 snelste tijden en een 7de plaats algemeen, domineerde hij de strijd bij de jongeren. “Het was mijn eerste kennismaking met de East Belgian Rally. Wat een machtig parcours. Zo snel! Ik heb me geweldig geamuseerd. Ik voel me goed op dit soort parcours. Ik heb niet de indruk dat ik overdreven risico’s heb genomen om deze tijden te klokken. Het liep gewoon vlot, ook al was het een bijzonder moeilijke wedstrijd door de wisselvallige weersomstandigheden. Het kampioenschap is nog niet beslist,” aldus Tom Rensonnet.

Gilles Pyck moest tevreden zijn met de tweede plaats. “Voor mij was het ook mijn eerste deelname aan de East Belgian Rally en een kennismaking met het parcours. In het begin van de wedstrijd verloor ik het contact met Tom door een gedwongen bandenwissel. Door een lekke band moest ik twee regenbanden leggen achteraan. Daarmee was de auto niet stabiel op de snelle stukken. Ook in de tweede lus reden nog lek. Maar, ik zoek geen excuses. Tom was vandaag de snelste,” bekende Gilles Pyck, die op 1’18” van de winnaar op de 10de plaats algemeen eindigde.

Charly Munster, regerend Junior-kampioen, eindigde 44″ verder op de derde plaats met zijn Opel Corsa Rally4. “In het begin was ik aan het zoeken naar het vertrouwen. Zeker door de regen was het soms moeilijk, maar het gevoel werd steeds beter. Stilaan komt het terug.”

Ook de Clio’s Rally5 van de Clio Trophy ging weer erg hard. Benoit Verlinde eindigde nipt op de vierde plaats, 1″4 voor Casper Nielsen. Voor Verlinde was dit ook voldoende om de titel in de Clio Trophy te pakken. Lander Depotter en Maxim Decock, die zijn comeback maakte na zijn sortie in de Rally van Wallonië, sloten het klassement bij de jongeren. Nikolai Bruyneel ging immers van de baan.

Klassement Junior BRC (na 8/10 wedstrijden): 1. G. Pyck 162 punten; 2. T. Rensonnet 133; 3. J. Dewilde 91; 4. C. Nielsen (DK) 65; 5. Ch. Munster 59; 6. B. Verlinde 55; 7. N. Bruyneel 35; 8. M. Decock 34; 9. P-M. Brasseur 20; 10. L. Depotter 18; 11. M. Dalsager (DK) & D. Meuris 15; 13. L. Nuyts, Th. Vandeputte & L. Dhaene 12; 16. C. Benoit 10; 17. C. Mazuin 8

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws