DTM: Cassidy wint na Spa nu ook Race 1 op Red Bull Ring

Tweede DTM-racewinst op rij: Nick Cassidy heeft de zaterdagrace in de DTM op de Red Bull Ring gewonnen. De Nieuw-Zeelander startte vanaf poleposition en kon met de Ferrari van het Red Bull AlphaTauri AF Corse-team dankzij een goede strategie en ondanks succesballast een overtuigende lights-to-flag-zege behalen.

Op het 4,318 kilometer lange circuit in Stiermarken eindigde René Rast met de ABT Audi als tweede. Daarmee scoorde de drievoudig DTM-kampioen nog meer waardevolle kampioenschapspunten en nam hij met 117 punten de tweede plaats in de rijdersstand over. Rast was in de ochtend al de snelste in de kwalificatie en scoorde daardoor drie extra punten, maar moest de race na een gridstraf van Spa-Francorchamps vanaf de vierde plaats beginnen. De derde plaats in de race ging naar de Oostenrijks-Italiaan Mirko Bortolotti met de Lamborghini in de thuisronde van het Grasser Racing Team.

Onze landgenoot Esteban Muth, die wegens een operatie zijn seizoen vroegtijdig moest beëindigen, werd vervangen door DTM-rookie Leon Köhler die het fantastisch deed met een twaalfde startplaats in de Walkenhorst Motorsport BMW. Köhler moest uiteindelijk wel vroegtijdig opgeven, net zoals Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche), die een waar rotseizoen beleeft in het DTM.

Later vandaag, om 13u30, wordt Race 2 verreden.

(Foto ©: AF Corse)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws