Eerste BRC-zege voor Sascha Oosterlinck

Vooral de mensen uit de streek werden bij de Historics tijdens de East Belgian Rally naar voor geschoven als kandidaat-winnaars. Maar uiteindelijk mocht West-Vlaming Sascha Oosterlinck op het hoogste podiumschavotje plaats nemen.

“De EBR rally is iets waar we elk jaar enorm naar uitkijken, prachtige streek en mooie specials” aldus Sascha Oosterlinck. “We gingen normaal starten met een huurwagen omdat onze Ford Escort te koop staat, maar de wagen was niet klaar en hebben we ons strijdros nog eens van stal gehaald. In de verkenningen hadden we meer tijd idan anders gestoken, en we hadden er zekereen beter gevoel bij.

Door het wisselende weer was het moeilijk kiezen welke banden we gingen leggen. Uiteindelijk gekozen voor slicks, maar op de eerste klassementsproef was het nat en lichte regen, een moeilijk begin dus. Maar aan de finish zagen we aan de tijden dat we het toch niet zo slecht gedaan hadden. Op de volgende proeven was het droger en daar hadden we wel de juiste keuze gemaakt. We weten uit ervaring dat het een lange rally is en er veel kan gebeuren.

Na de eerste lus stonden we derde op 31 seconden. De tweede lus was het goed beginnen regenen en dus vertrokken we op regenbanden. Na die ronde stonden we op een tweede plaats op 29 sec. De laatste ronde terug gekozen voor regenbanden en die keuze was de juiste zo bleek. Op kp9 namen we zelfs 22 sec terug op de leider. De spanning begon er in te sluipen, en op kp10 namen we nog eens 5,9 sec.

Zo kwamen op kop te staan met 27sec. voorsprong. Voor ons was dit heel speciaal in een rally meetellend voor het BRC. Vanaf dan was het vooral controleren. De laatste proef hebben we gewoon de klus geklaard, en aan de finish ons geluk kon niet op. Er waren vele supporters en sponsors meegereisd en die stonden ons allen op te wachten aan de eindstreep, gewoon schitterend om mee te maken.

Bij deze wil ik mijn co piloot Nick Verleye bedanken, voor het perfect begeleiden, de rust te bewaren in de auto, het plezier die we hadden, en de terug mooie livery op de wagen, thx 2sign. Alsook al onze sponsors, het DR automotive serviceteam, iedereen die erbij was, alle supporters, fotografen en baanposten langs de wegen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws