Belgische première van Audi op de Zoute Grand Prix

Premières vinden steevast plaats tijdens prestigieuze evenementen. De Audi A6 e-tron concept verschijnt voor het eerst in België op het podium in het PRADO-paviljoen tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke. Met deze concept car verbindt Audi verleden en toekomst tijdens dit unieke vierdaagse event.

Van donderdag 6 tot zondag 9 oktober wordt de badplaats Zoute het decor voor de jaarlijkse hoogmis van de klassieke parels uit de autogeschiedenis en de nieuwste modellen van prestigieuze merken.

Audi A6 e-tron concept: de toekomst schrijft geschiedenis

Het merk met de vier ringen werpt in het PRADO-paviljoen een blik op de toekomst met de productiegerichte Audi A6 e-tron concept. Na SUV’s en sportcoupés is het tijd voor een 100% elektrische berline.

Zijn eigenschappen introduceren alvast een mooie toekomst voor 100% elektrische Audi’s. Een elegant en dynamisch design, een rijbereik tot 700 km (volgens de WLTP-norm). Snel en efficiënt opladen dankzij het 800-volt systeem, waardoor in tien minuten voldoende energie kan worden opgenomen om meer dan 300 kilometer af te leggen. Acceleraties van 0 naar 100 km/u in vier seconden voor de krachtigste versies en een innovatieve verlichtingstechnologie die een slimmer zicht op de weg garandeert. Het gebruik van het nieuwe en innovatieve Premium Platform Electric (PPE) maakt dit alles mogelijk.

De Audi A6 Sportback e-tron zal in 2024 deel worden van het groeiende elektrische gamma bij Audi.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws