WEC 2023 telt zeven races

De kalender van het FIA World Endurance Championship 2023 is bekendgemaakt, met de honderdste editie van de 24 uur van Le Mans, die plaatsvindt in zijn traditionele slot halverwege juni, en een nieuwe race in Portugal.

Het elfde seizoen van het FIA WEC begint met de officiële proloog op Sebring op 11-12 maart, gevolgd door de eerste race van het seizoen, de 1000 mijl van Sebring op 17 maart voor het “Super Sebring”-weekend.

De allereerste 6 Uur van Portimão op het Algarve International Circuit vindt plaats op 16 april. Dit wordt de tweede keer dat het WEC rijdt op het circuit waar eerder de 8 Uren van Portimão werden gehouden in 2021.

Slechts twee weken na Portimão komen de teams weer bij elkaar voor de TotalEnergies 6 Uren van Spa-Francorchamps. Dit wordt de elfde editie van dit evenement, dat in elk seizoen van het FIA WEC wordt verreden en wordt gezien als het evenement dat de beste indicatie geeft voor de volgende 24 uur van Le Mans.

De maand mei stelt de teams in staat om zich voor te bereiden op de grote race, want de teams gaan een zeer drukke juni in met de 91e editie van de 24 uur van Le Mans, die op 10 en 11 juni plaatsvindt in de traditionele 24e week van het jaar. De race van dit jaar is de honderdste editie, want het evenement vond voor het eerst plaats in 1923.

In Le Mans zullen ’s werelds meest prestigieuze fabrikanten, Ferrari, Porsche, Peugeot, Toyota, Cadillac en Glickenhaus, strijden om de prachtige Centennial Trophy, die in samenwerking met de Monnaie de Paris werd gecreëerd en onlangs werd onthuld tijdens het beroemde Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië.

Na Le Mans verplaatst het FIA WEC zich naar de 6 uur van Monza, die op 9 juli plaatsvindt. Dit wordt de derde editie van het evenement, dat in zijn korte geschiedenis als FIA WEC al voor veel drama en spanning heeft gezorgd.

Op 10 september vindt de 6 Uur van Fuji plaats, de tiende editie van dit evenement op het iconische Japanse circuit met zijn superlange rechte stuk en de altijd aanwezige dreiging van uitdagende weersomstandigheden.

Het seizoen wordt opnieuw afgesloten met de 8 Uren van Bahrein, op 4 november. Bahrein maakt sinds 2012 deel uit van de WEC-kalender en het evenement van 2023 wordt de achtste keer dat de locatie gastheer is van de seizoensfinale.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws