GT World Challenge: Picariello & co winnen met Porsche in Barcelona

De laatste GT World Challenge-manche werd afgelopen weekend verreden op het circuit van Barcelona. De drie uur durende race werd uiteindelijk gewonnen door de Dinamic Motorsport Porsche.

Klaus Bachler, Matteo Cairoli en onze landgenoot Alessio Picariello schonken Porsche hun eerste Endurance zege in het GT World-kampioenschap dit jaar. Na een race van drie uur kwam het trio als eerste over de meet in de Dinamic Motorsport Porsche. De crew vocht een intense strijd uit met de Emil Frey Racing Lamborghini en titelkandidaat Iron Lynx (Ferrari).

Die titelstrijd werd nog spannend. De Iron Lynx Ferrari, met Pier Guidi/Rovera/Fuoco kon nog de algemene GT World titel in de wacht slepen door zo ver mogelijk voor de #88 Mercedes-AMG Akkodis ASP te eindigen. Uiteindelijke strandde de Ferrari tweede, voor de Emil Frey Racing Lamborghini maar dat was niet genoeg. De #88 (Marciello/Gounon/Juncadella) eindigde namelijk als vijfde, waardoor zij de algemene titel op hun naam mogen schrijven.

WRT sluit hoofdstuk met Audi in schoonheid af

Deze manche in Barcelona betekende niet alleen het einde van het GT World-seizoen. Ook WRT en Audi werkten voor de laatste keer samen (WRT is vanaf volgend jaar actief met BMW met het oog op een deelname in het FIA WEC met de nieuwste Hypercar, n.v.d.r.). Maar het was een mooi afscheid. De #32 van Weerts/Vanthoor/Feller eindigde knap vierde, de #30 van Neubauer/Goethe/Simmenauer pakte de algemen zege in de ‘Silver Cup’. WRT blijft nog enkele dagen langer in Spanje plakken. Vandaag testen ze in Barcelona de BMW M4 GT3.

Drama voor Sarah Bovy

Het mocht helaas niet zijn voor Sarah Bovy en de rest van de Iron Dames Ferrari-crew. Bovy & co reden een ijzersterk seizoen en waren maar al te vaak zeer dominant in de Gold Cup. Helaas goeide versnellingsbakproblemen roet in het eten. Opgave voor de Iron Dames Ferrari, met als gevolg geen extra punten. De Inception Racing McLaren had aan een 8ste plek genoeg om de algemene Gold-titel in de wacht te slepen.

Machiels/Bertolini/Constantini pakten tot slot de rijderstitel in Pro-AM met de AF Corse Ferrari.

(Foto©: SRO)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws