BMW M Team WRT werkt eerste tests af

De samenwerking tussen BMW M Motorsport en BMW M Team WRT op het circuit is gisteren van start gegaan met een testdag op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Het team en enkele van zijn rijders gebruikten de dag na de seizoensfinale in de Fanatec GT World Challenge Europe voor een eerste test met de BMW M4 GT3 waarmee het team het komende seizoen gaat racen. Een van de rijders aan het stuur van de BMW M4 GT3 was MotoGP-ster Valentino Rossi. BMW M fabrieksrijder Philipp Eng ondersteunde het Belgische team en zijn ervaring hielp het team snel te wennen aan de nieuwe auto.

Met het oog op de geplande races voor het BMW M Team WRT met de BMW M4 GT3 in het seizoen 2023, was het doel van de tests om een eerste indruk te krijgen van het rijgedrag. Eng, die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de BMW M4 GT3 en er in 2022 al talloze races mee heeft gereden, was aanwezig om veel nuttige informatie te verstrekken. Het Belgische team onder leiding van teambaas Vincent Vosse gaf enkele van zijn rijders de kans om hun eerste ronden in de BMW M4 GT3 af te leggen. Onder hen bevond zich Valentino Rossi, die in 2022 voor het Team WRT deelnam aan de Fanatec GT World Challenge Europe. “Het is gewoon een eerste roll-out, gewoon om de auto te begrijpen en hoe we zouden kunnen werken”, zei Vosse. “Maar het is duidelijk iets heel anders dan wat we kennen.”

Het programma voor het BMW M Team WRT met de BMW M4 GT3 in 2023 is nog niet bevestigd. BMW M Motorsport is momenteel in gesprek met alle aangesloten teams over het schema voor het nieuwe seizoen en zal hierover in nauwe samenwerking met die teams beslissingen nemen. Deze zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor de beslissing over de rijders voor volgend jaar.

(foto’s met dank aan BMW Group Press (Brecht Decancq @ Michele Scudiero))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws