Belgium Racing naar finale met twee Porsche 911

Met een wedstrijd over 125 minuten op Circuit Zolder in de marge van het Europese kampioenschap NASCAR is het Belcar Endurance Championship 2022 dit weekend aan zijn sluitstuk toe. Belgium Racing tekent vanzelfsprekend present en net zoals bij de vorige manche op de Duitse Nürburgring zet het Limburgse team twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup in.

“Audi en Lamborghini verdeelden dit seizoen tot dusver de zeges, maar daar zouden we dit weekend graag verandering in brengen”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Intrinsiek zijn die twee merken dit seizoen te sterk voor onze Porsche, maar een wedstrijd moet altijd gereden worden en wie weet kunnen we met een goede strategie toch voor een verrassing zorgen. Op de Nürburgring bewezen we enkele weken geleden dat we de snelheid in huis hadden om in de wisselende weersomstandigheden sterk voor de dag te komen, maar een penalty nekte onze ambities. We regen dit seizoen de ereplaatsen aan elkaar, maar de algemene zege ontbreekt in 2022 nog op ons palmares. De opdracht is dus duidelijk!”

Ook Marc Goossens, Program Manager bij de Lommelse formatie, deelt die mening. “Een Belcar wedstrijd is vaak onvoorspelbaar en doorgaans heb je een portie geluk nodig om te winnen, maar geluk dwing je in de eerste plaats af. We moeten in de spiegel durven kijken en vaststellen dat we de voorbije races te vaak zelf kleine foutjes begingen. Het plan voor dit weekend is dus duidelijk: uit de problemen blijven en zo trachten een gooi te doen naar de algemene overwinning. Daarvoor hebben we opnieuw twee ijzers in het vuur, met de Porsche 911 GT3 Cup #99 waarop regerend kampioen Dylan Derdaele nog steeds het kuipje deelt met Michael Cool en de zusterwagen met startnummer 97 waar we Koen en Kris Wauters achter het stuur zien plaatsnemen. Naast alle podiumplaatsen die we dit seizoen vergaarden, liggen we ook nog volop in strijd voor de titel in de Porsche Endurance Trophy Benelux – het kampioenschap voor Porsche-teams. Momenteel bekleedt de #99 daar de tweede plaats, op 19 punten van de leider en dat met nog 54 punten te verdelen. Redenen genoeg dus om dit weekend met beide wagens voluit voor de zege te gaan!”

Terwijl alle sessies bij de vorige Belcar-manche op één dag werden verreden, keert het kampioenschap op Circuit Zolder terug naar een meer traditioneel opzet. Op zaterdag is er net voor de middag een vrije training van 45 minuten en krijgen de deelnemers in de namiddag eveneens 45 minuten de tijd om zich van een goede uitgangspositie voor de wedstrijd te verzekeren. Op zondag doven om klokslag 15u een laatste keer dit seizoen de lichten voor een wedstrijd over 125 minuten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws